Zbog 60 litara kiše, koja je jučer pala u Gospiću na vodom zasićeno tlo, u srijedu rastu svi vodostaji, na dva se mjesta u gradu ispumpava oborinska voda s prometnica, a za sada se izlila jedino Bogdanica u Smiljanu, na lokaciji gdje je i inače za visokih vodostaja razlijevanje vode.

Prema riječima Lidije Pernar iz Hrvatskih voda, treba uzeti u obzir da je na Zavižanu palo 57 litara kiš, te su svuda vodostaji u porastu. Prati se stanje i očekuje se svakako, rekla je Pernar, procjenjujući da će biti poplavljeni dijelovi Kosinja, Gacke doline i Gospića.

Tijekom noći je potok Kosinjski Bakovac narastao na 43 prostornih metara u sekundi i izlio se na cestu za Kosinjski Bakovac.

“Sve druge ceste u Kosinju su još uvijek prohodne”, dodala je Pernar.

Nadležni Stožeri su svi aktivni i obilaze prometnice.

“Mjestimičnih će izlijevanja na više mjesta sigurno biti, jer danas očekujmo nove količine oborina, no budu li se ostvarile prognoze i sutra smirilo vrijeme, mislim da bi sve moglo proći bez većih problema”, rekla je Pernar.

i ustvrdila da joj je sada teško reći da problma neće biti, da jedino mož reći “da stanje nije alarmantno”.

Gacka je isto u porasti, kao i svi njeni pritoci.

Vatrogasni zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice Zvonimir Lončar rekao je Hini da su ličko-senjski vatrogasci, za razliku od svih u susjednim županijama pošteđeni od velikih aktivnosti.

DVD Lovinac je ovih dana intervenirao na Štikadskom jezeru, jučer su vatrogasci JVP Plitvice postavljali preventivno vreće uz Koranu u Korana selu, te se jutros na dva mjesta u Gospiću s prometnica ispumpava oborinska voda.