U sklopu obilježavanja Dana Komunalca u prvoj koprivničkoj šumi hrane koja je lani posađena na Cerinama, obavljena je podsadnja biljkama koje se sade ili siju krajem travnja.

Kao i prošle godine, pridružili su se učenici 4. razreda OŠ Braća Radić s učiteljicom Ines Turk i predstavnici Grupe Podravka, odnosno njihovog tima za održivi razvoj, Irena Ivanković i Matija Hlebar.

Zajedno s članicom uprave Dubravkom Horvat i vrtlarima Komunalca u gredicu u šumi hrane posadili su sezonsko bilje – cvjetne sadnice koja privlače korisne oprašivače i tjeraju one loše i sadnice i sjeme povrtlarskih kultura poput graška, cikle i slično.

Korisno cvijeće i bilje posadili su i u javnom voćnjaku s druge strane bazena Cerine, a sve uz pomoć djeci najdražih pomagača – Mirka Reciklirka, Mirke Kompostirke i Podravkinog Lina.

Nakon dobro obavljenog posla male i velike vrtlare dočekao je zdravi doručak iz Smuteka, kao i fini Podravkini proizvodi i gastro specijaliteti. Sljedeći sastanak u šumi hrane zakazan je za kasno ljeto kada će svi zajedno od voća i povrća dozrelih u šumi hrane raditi smuteke, hladno prešane sokove i napitke.

suma-hrane-cerine-7-scaled suma-hrane-cerine-9-scaled suma-hrane-cerine-11-scaled suma-hrane-cerine-29-scaled suma-hrane-cerine-30-scaled suma-hrane-cerine-38-scaled