Prije samo tri tjedna prihvatio je legendarni hrvatski MMA borac Ivica Trušček (42-39) poziv za borbu u jednoj od najboljih europskih MMA organizacija, češkom Oktagonu.

Nastupit će danas na Oktagon 53 priredbi u njemačkom Oberhausenu, piše gol.dnevnik.hr.

Mnogi bi pomislili kako to nije dovoljno vremena da se između njega i protivnika, njemačkog borca Cihada Akipe (6-1) stvori neka zla krv. No, očito je Akipa imao druge planove te je odlučio dodatno zapaliti vatru pred ulazak u borilište.

Nijemac je je nakon iniciranja verbalnog prepucavanja ovog puta Akipa napravio korak dalje.

Tijekom sučeljavanja na ceremonijalnom vaganju došlo je do okršaja koji je krenuo unošenjem njemačkog borca Truščeku u lice. Hrvat mu je cijelo vrijeme ponavljao kako je borba sutra, da bi agresivnog Nijemca kad je postao suviše nesnosan obuhvatio rukama oko pasa.

Akipu to nije smirilo nego je na to reagirao onako kako nikako ne bi smio, počeo je Truščeka snažno udarati, nakon čega su se razdvojili te se okršaj nastavio. Trušček je unatoč tome zadržao smirenost te se samo branio od udaraca očito ne baš emocionalno stabilnog protivnika.

Trušček je legenda i nikad nije bio sklon ovakvim situacijama
Trebalo je par sekundi da ih timovi i osoblje organizacije razdvoji, budući da sigurno nisu očekivali ovakvu situaciju.

41-godišnji Trušček legenda je MMA-a u regiji, ljubimac fanova i čovjek s jednim od najvećim brojem profesionalnih nastupa u ovom dijelu Europe. On sigurno nije zaslužio ovako nepoštovanje talentiranog, ali niti blizu iskusnog protivnika.

Osim toga, Ivica nikad nije bio sklon ovakvim nastupima nego je baš poznat kao borac koji s gotovo svim protivnicima održava vrlo korektan odnos, kako prije tako i nakon njihovih borbi.