Hrvatska komora arhitekata izabrala je novo vodstvo na čijem čelu ostaje dosadašnja predsjednica Rajka Bunjevac, koja je istaknula da arhitekti prepoznaju potrebu za prilagodbom i inovacijama kako bi osigurali održivost i izvrsnost u promjenjivom svijetu.

Kako je u petak priopćeno iz Komore, izborna sjednica Skupštine održana je u četvrtak u Zagrebu, a na njoj su izabrani i novi Upravni odbor, Nadzorni odbor i stegovna tijela Komore

Komora je usvojila Program rada 2024.-2028. u kojem se, uz ino, ističe da će u daljnjem razvojnom fokusu Hrvatske komore arhitekata biti novi standard usluga, stručna podrška, prepoznatljivost i participacija, natjecanje u kvaliteti, znanje i konkurentnost, međunarodna afirmacija, novi sustav prostornog uređenja, zakonodavstvo, jedinstvo, status i javno djelovanje arhitekata.

Rajka Bunjevac istaknula je da su u proteklom razdoblju arhitekti zajedničkim snagama postigli željeni cilj, kao i zajedništvo struke te nastavak aktivnog dijaloga na svim područjima.

Bunjevac je od 2015. do 2020. godine bila članica Upravnog odbora HKA i od 2009. do 2015. godine zamjenica predsjednika HKA. Članica je Stručnog savjeta za obnovu od 2020. godine. Osnovala je vlastiti Ured ovlaštene arhitektice 2000. godine koji se bavi projektiranjem, stručnim nadzorom, sudskim vještačenjem i vođenjem projekata, gdje je zaposlena.