Šef SDP-a: ‘Neprihvatljivo da Plenković od sebe pokušava napraviti žrtvu’

16. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Šef SDP-a: ‘Neprihvatljivo da Plenković od sebe pokušava napraviti žrtvu’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL


Predsjednik SDP-a i stranačkog Kluba zastupnika Peđa Grbin u petak je ustvrdio da poziv “premijeru Plenkoviću i gospodi iz HDZ-a da se zbroje i počnu raditi, a ako smatraju potrebnim razgovaraju i s nama, stoji”.

U napadu u ponedjeljak na Markovu trgu, kazao je, vidi napad na institucije Republike Hrvatske, na Vladu i Hrvatski sabor. Kao što je premijer Plenković rekao da je to bio napad na njega, svi oni koji su se nalazili u Saboru, bili dužnosnici, bili službenici ili novinari, mogu reći da je to bio napad na njih, dodao je.

Zato mi je potpuno neprihvatljivo da premijer Plenković od sebe pokušava napraviti žrtvu umjesto da da jasne i konkretne odgovore na to kako ćemo se suočiti s ozbiljnim problemima, poručio je Grbin, napomenuvši da su dobili povjerenje građana, ali dobila ga je i oporba. Svi zajedno imamo obvezu raditi na tome da Hrvatska što prije izađe z kriza u kojima se trenutačno nalazi, istaknuo je šef oporbe.

Po njemu, “krivaca za radikalizaciju u društvu je više, ali najodgovornijima smatra one kojima gotovo 30 godina nije smetao govor mržnje do ponedjeljka”.

Razgovarao sam s Frankom Vidovićem i za sada ne pokazuje ozbiljnije simptome bolesti, a razgovarao sam i s Nikšom Vukasom i Mišelom Jakšićem koji su s njim bili na sjednici Odbora i jutros obaviješteni iz Sabora da za sada trebaju ostati kod kuće, ali ih još nisu kontaktirali epidemiolozi kako bi vidjeli koje druge mjere trebaju poduzeti.

Što se tiče kolegica i kolega u Klubu, Vidović nije bio u direktnom kontaktu s njima tako da će Klub nastaviti normalno funkcionirati.

Svi koji radimo, kako vi novinari, tako i mi dužnosnici, ali i sve građanke i građani, neovisno rade li u trgovinama, zdravstvenim ustanovama ili drugdje izloženi smo riziku i svi moramo biti spremni da se u nekom trenutku možemo naći u samoizolaciji.

Svima oboljelima želim brz oporavak, samoizoliranima da ne razviju bolest, a država može funkcionirati, kao i Sabor i naš Klub, kazao je Grbin. (Hina)

Facebook Comments