ZLOKOBNE PROGNOZE Ministar Butković najavio: ‘Za nekoliko dana, promet roba mogao bi biti u problemu’

26. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska ZLOKOBNE PROGNOZE Ministar Butković najavio: ‘Za nekoliko dana, promet roba mogao bi biti u problemu’

Foto: Josip Regović/PIXSELL/EU2020HR


Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je u četvrtak nakon sjednice Vlade da domaći prijevoznici zasad dobro funkcioniraju, ali i da bi zbog toga što vozači moraju u 14-dnevnu samoizolaciju promet roba za par dana mogao biti u problemu, javlja Telegram.hr.

Na upit novinara kako komentira pritužbe domaćih prijevoznika robe da su u lošijoj poziciji od inozemnih i da bi to moglo ugroziti lanac opskrbe, Butković je kazao da prijevoz za sada funkcionira jako dobro, no i da je činjenica da “tih 14 dana samoizolacije stvara određene poteškoće našim vozačima”.

– Mi smo u stalnom kontaktu sa svim prijevozničkim tvrtkama i kao resor imamo razumijevanja za to, ali to je jedna situacija u kojoj Nacionalni stožer civilne zaštite uvažava stavove resora i određene probleme, ali se kod donošenja odluka gleda što je najbolje u ovom trenutku da što prije zaustavimo koronavirus – rekao je Butković.

Dodao je da će se vidjeti idućih dana hoće li se mijenjati te mjere, dodavši da kao ministar razumije problem te upozorivši “da ćemo se sigurno naći u određenom problemu za par dana”.

Facebook Comments