Zbog divljačke vožnje drogiranog turista trudnica izgubila dijete

14. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Zbog divljačke vožnje drogiranog turista trudnica izgubila dijete

Marko Dimic/PIXSELL


Divljačka vožnja drogiranog turista u Petrčanima završila je nesrećom u kojoj je trudnica koja se s mužem i kćeri vraćala s kupanja izgubila nerođeno dijete, piše u srijedu Jutarnji list.

Dok je ulazila u automobil iz zavoja se na parkiralište iznenada sjurio BMW koji je vozio drogirani Belgijanac te je ženu prikliještio uz škodu i smrskao joj noge i kukove. Teško ozlijeđena žena, medicinska sestra sa zagrebačkog područja, zbog opsežnosti ozljeda izgubila je dijete.

“Žena je primljena na Jedinicu intenzivnog liječenja s teškim tjelesnim ozljedama opasnima po život. Nakon operativnih zahvata njezino je stanje stabilno, ali zbog opsežnosti ozljeda nismo uspjeli spasiti dijete”, rekao je jučer ravnatelj zadarske Opće bolnice Željko Čulina.

U sumanutoj vožnji BMW-om Belgijanac je ozlijedio i drugu obitelj. Škoda je od njegova udara “pritisnula” i parkirani volkswagen u kojem je bila 40-godišnjakinja i njezino dvogodišnje dijete, a volkswagen se zabio u također parkirani ford. Obitelj iz drugog automobila je, na sreću, samo lakše ozlijeđena.

Zbog bjesomučne vožnje Belgijanca ljudi su, prema riječima očevidaca, doslovce skakali u grmlje pokraj ceste. Vozio je drugom trakom te velikom brzinom neprimjerenom uskim ulicama koje vode prema popularnom zadarskom kupalištu.

Iako se isprva mislilo da je bila riječ o vožnji pod utjecajem alkohola, ispostavilo se da je Belgijanac divljački vozio pod utjecajem opijata. O kojim opijatima se radi, pokazat će rezultati toksikološkog vještačenja. On je nakon nesreće, uz uporabu sredstava prisile, priveden u policijske prostorije, donosi Jutarnji list. (Hina)

Facebook Comments