Saborski zastupnici preselili u Westin; glasovanje o 40-ak zakona predviđeno za podne

7. travnja 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Saborski zastupnici preselili u Westin; glasovanje o 40-ak zakona predviđeno za podne

Foto: Patrik Macek/PIXSELL


Hrvatski sabor u srijedu je nastavio svoj rad izjašnjavajući se o amandmanima na raspravljene zakonske prijedloge, među kojima su i oni iz Vladina travanjskoga paketa pomoći gospodarstvu pogođenom epidemijom koronavirusa.

Umjesto u svojoj zgradi na Trgu svetog Marka, koju je oštetio nedavni potres, Sabor je proteklih dana zasjedao u Ininoj zgradi u Šubićevoj, a danas je u Kristalnoj dvorani hotela Westin, koja je dovoljno velika da se u nju smjeste svi zastupnici, a da se pritom poštuju standardi zaštite od zaraze koronavirusom.

U dvoranu su, na propisanoj udaljenosti, smješteni stolci za zastupnike, a stolova nema. Zastupnici će glasovati dizanjem ruku.

Glasovanje o 40-ak zakona predviđeno je za podne, potom će zastupnici imati pravo na slobodne govore, a nakon toga Sabor će raspraviti SDP-ov paket zakona za pomoć gospodarstvu i završiti zasjedanje.

Rad ćemo nastaviti 15. travnja, nadam se u zgradi na Trgu svetog Marka, rekao je zastupnicima predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

(Hina)

Facebook Comments