Nino Aviani, koji je trebao biti kandidat za predsjednika splitskog SDP, potvrdio je u srijedu Hini da stranačka tijela nisu prihvatila njegovu kandidaturu pa je odlučio napustiti tu stranku uz tvrdnju da su dosad to učinila i 82 člana splitskog SDP-a.

“Osim toga, danas je još desetak članova splitskog SDP-a podnijelo zahtjev za napuštanje SDP-a jer zbog stanja u stranci ne žele više biti njeni članovi”, rekao je Aviani za Hinu.

Aviani je ustvrdio da mu je kandidatura “najprije odbijena kao nepravovaljana zbog visine članarine”. Potom je, kaže, ustanovljeno da je s članarinom ipak sve u redu, ali da nedostaje izjava koja je neophodna za kandidaturu, a onda i da uopće nije predao kandidaturu za predsjednika splitskog SDP-a, iako je, kako tvrdi, bio u pratnji svjedoka te sve dokumentirao fotografijama i videozapisom te sve nazvao cirkusom.

Potpredsjednik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije Tomislav Matijašević također je potvrdio da napušta stranku.

“Zbog proteklih događanja u splitskom SDP-u, te pomanjkanja ljudskosti i provođenja diktature, a samim tim i upropaštavanja stranke od strane vodećih članova splitskog SDP-a, odlučio sam više ne biti član takve organizacije”, napisao je Matijašević i dodao da je odbijanje kandidature Nine Avijanija “kap koja je prelila čašu”.

U vodstvu splitskog SDP-a u srijedu navečer nisu željeli komentirati najnovija zbivanja u tom stranačkom odboru.

(Hina)