Premijera glazbene komedije “Dipinto di blu” u Rijeci

21. veljače 2016. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam


Glazbena komedija “Dipinto di blu (Obojeno plavim)” Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca, premijerno je izvedena u subotu, u suradnji sa svim ansamblima te kazališne kuće.

Redateljica je Mojca Horvat a glazbena komedija, to jest mjuzikl nastao je po tekstu Carla Tolazzija. Tema su događanja iza pozornice glazbenog festivala, život scenskih radnika, čistačica, u kontrastu s korumpiranim producentima, s nemoralnošću televizije, koja samo želi proizvesti senzaciju. Tu je i priča o nezadovoljstvu radnika, sindikalnom djelovanju i štrajku u borbi za radnička prava. Predstava je ispunjena hitovima s talijanskog festivala u San Remu, glumci Talijanske drame pojačani kolegama iz riječke Hrvaske drame, Opere i Baleta uigrano pjevaju i plešu na sceni.

Nastupili su Bruno Nacinovich, Mirko Soldano, Rosanna Bunola, Giuseppe Nicodemo, Anton Plešić, Elvia Nacinovich, Sergej Kiselev, Vivien Galetta i drugi a poseban gost je bio Massimo Savić.
Mojca Horvat je i autorica dramaturgije i koreografije, scenografkinja je Ljerka Hribar, a kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović.
Tradicionalna turneja Talijanske drame s novom predstavom po mjestima Istre i Kvarnera ovoga puta će izostati zbog kompeksnosti predstave, ali će se zato organizirati besplatan prijevoz autobusima iz tih mjesta na izvedbe u Rijeci.

(Hina)

fah

Facebook Comments


[ssba]