Jedan od uhićenih zbog prijetnji premijeru rizničar HSP-a Kutina

18. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Jedan od uhićenih zbog prijetnji premijeru rizničar HSP-a Kutina


Zbog prijetnji premijeru policija je uhitila dvije osobe u različitim slučajevima, a u Kutini je uhićeni rizničar kutinskog HSP-a Đuro Čehulić, inače prijatelj obitelji Bezuk, piše u nedjelju Jutarnji list.

U Zagrebu je zbog prijetnji objavljenih na društvenim mrežama uhićen S. M. (48).

Riječ je o umirovljenom branitelju, koji je inače prije nekoliko godina prosvjedovao zbog nepisanja medija o lažnim vojnim invalidima.

U okolici Kutine je pak uhićen 63-godišnjak, a policija je navela da se taj događaj povezuje s napadom Danijela Bezuka ispred zgrade Vlade. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o rizničaru HSP-a Kutina, Đuri Čehuliću, inače prijatelju obitelji Bezuk koji je prema policijskom priopćenju nakon napada u ponedjeljak javno naveo i da je “pokojni (Bezuk) to trebao prepustiti njemu i svom ocu” te je naveo da osobno mašta o ubojstvu Andreja Plenkovića.

U Čehulićevoj kući pronađeno je ilegalno oružje i streljivo, tako da je, uz prijetnju predsjedniku Vlade, prijavljen i za ilegalno posjedovanje oružja.

Jutarnji list navodi da je sudac istrage odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora 63-godišnjaku iz Kletišta kod Kutine koji je je osumnjičen da je izrekao ozbiljne prijetnje hrvatskom premijeru te su mu određene mjere opreza, donosi Jutarnji list.

(Hina)

Facebook Comments