Projekt kratkometražne crne komedije “U ime jagode, čokolade i Duha Svetoga” Karle Lulić uvršten je u selekciju francuske organizacije “Kuća scenarista”, koja u sklopu Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Clermont–Ferrandu organizira susrete između autora i potencijalnih producenata.

“U ime jagode, čokolade i Duha Svetoga” priča je o svećeniku Petru koji živi u izoliranom mediteranskom selu kršćanskih fanatika, u potpunosti posvećen svojoj profesiji. Priča se pokreće jednog dana kada on poželi jednostavan užitak, sladoled, s čime se selo i lokalni slastičar ne slažu.

Uz tu kratkometražnu crnu komediju redateljica će predstaviti dugometražni projekt u nastajanju, satiričnu dramu “Burgeis”, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Francuska organizacija “Kuća scenarista” osnovana je s ciljem predstavljanja scenarista na najvažnijim međunarodnim filmskim festivalima i njihovog umrežavanja s producentima, redateljima, glumcima, distributerima i ostalim filmskim profesionalcima.

U partnerstvu s festivalom u Clermont–Ferrandu organizirana je radionica “Od kratkog do dugog” na kojoj će se potencijalnim producentima ‘jedan-na-jedan’ predstaviti 15 autora s kratkometražnim i dugometražnim projektima u nastajanju.

Sastanci umjetnika održavat će se od 8. do 10. veljače u sklopu festivala, čije će se 38. izdanje održati od 5. do 13. veljače.

U ovogodišnju konkurenciju Clermont-Ferranda, najvećeg svjetskog festivala posvećenog kratkometražnom filmu ušao je i nagrađivani hrvatski film “Piknik” Jure Pavlovića.

Festival prati i najveći sajam namijenjen kratkom metru, Marche du film court, koji producentima, distributerima, festivalskim programerima i kupcima pruža uvid u najnovije nacionalne produkcije brojnih zemalja koje se predstavljaju u sklopu sajma.
(Hina)

fah