Hod za život u Zagrebu okupio brojne građane: ‘Ljudima je falilo zajedništvo’

29. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Hod za život u Zagrebu okupio brojne građane: ‘Ljudima je falilo zajedništvo’

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL


Okupljanje sudionika Hoda za život u Zagrebu počelo je na Trgu Republike Hrvatske, a nastavlja se kroz Frankopansku, Ilicu, Prasku, pa sve do Zrinjevca.

Održava se šesti po redu Hod za život, obitelj i Hrvatsku, pod geslom „Za zaštitu svakog ljudskog života, bez diskriminacije”. Osim u Zagrebu, Hod za život će se po prvi puta održati u Imotskom.

U Zagrebu okupljanje počinje u 11 sati na Trgu Republike Hrvatske (HNK), a manifestacija završava na Zrinjevcu uz prigodan program. Pobornici prava na život iz Dubrave i drugih dijelova Zagreba već su krenuli prema mjestu okupljanja, piše narod.hr

– Okupljanje, unatoč epidemiološkoj situaciji, nije bilo toliko teško organizirati jer je ljudima falilo zajedništvo – rekla je Patricija, jedna od organizatorica Hoda za život.

ZET je objavio kako će u vremenu od 10.30 do 14 sati zbog manifestacije “Hod za život”, biti obustavljen tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića te će tramvajske linije 6, 11, 12 i 17 dodatno promijeniti trase prometovanja.

Facebook Comments