Izjava dana
stoka

Stoka i kultni zagrebački bend Šumski u križevačkom Klubu kulture!

Šumski su davne 1991. godine osnovali Kornel Šeper i Marin Juraga, a status kultnog zagrebačkog benda donio im je njihov drugačiji i posve jedinstveni zvuk. Pod utjecajem cijelog niza glazbenih stilova, od afra, krauta, new wavea, avant-popa, prog-rocka pa sve do glazbe iz crtanih filmova, nastao je jedinstveni „šumski“ zvuk, koji se ne može staviti u neku žanrovsku ladicu.

Objavili su pet albuma – Lov na vile, Safari, Baba spava, Ronioci i posljednji, ovogodišnji – Ostrvo ledenog kita, čija je krilatica “Za depresivno vrijeme – veseli depresivni hitovi!”.

„Najozbiljniji kandidat za album godine, ne samo u svojoj klasi, nego u generalnom plasmanu. Proteklih mjeseci baš nitko do domaćih autora nije izbacio jači album.“
Ilko Čulić, Express, 21.9.2018.

„… Ostrvo ledenog kita prvo je izdanje Šumskih koje izvrsno trpi usporedbe s najboljim izdanjima Haustora, Šarla akrobate, Discipline kičme, Obojenog programa, Trobecovih krušnih peći i srodnih. S bešavnim tkanjem Kraut i prog-rocka te avangardističkog post-punka i new wavea s afričkim dezenima fino se uklapa i u neka recentna globalna strujanja. Mislim da bi Davidu Byrneu, Wayneu Coyneu, Jeffu Tweedyju, Thomu Yorkeu, Peteru Gabrielu, Brianu Enou, Damu Suzukiju i njihovim mlađim epigonima bio razumljiv čak i da im se s njega ne prevede nijedan stih.“
Aleksandra Dragaš, Jutarnji list, 05.10.2018.

Pored fantastičnih recenzija novog albuma u hrvatskim medijima novi uzlet benda obilježile su i svirke ovog ljeta po važnijim festivalima u regiji – Exit, INmusic i Superuho.

Slušajući album, odmah se jasno razaznaje da ga je napravila vrlo iskusna ekipa koja prati i najsitniji detalj da bi dobili ono što su zamislili. U njihov autentičan zvuk i energiju možete se uvjeriti 26.1. u Klubu kulture gdje će održati koncert.

ULAZ: 30 kn
Pretprodaja: Art Rock Caffe ili Entrio.hr

Stoka: Stara škola kreka – iz tame u svjetlo

Edukativna predstava “Stara škola kreka – iz tame u svjetlo” autobiografska je monodrama Marina Ivanovića Stoke, poznatog hrvatskog repera koji, iako je pokleknuo pred paklom droge, nije odustao od sebe. Nije odustala ni njegova obitelj. Vratio se na pravi put, iz najcrnje tame u svjetlo.

Svoju životnu priču kao upozorenje mladim generacijama da ne ulaze u pakao droge Marin utjelovljuje u monodrami koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Predstavu “Stara škola kreka – iz tame u svjetlo” treba pogledati svaki teenager kako mu nikada ne bi palo na pamet ići tim putem. To je predstava koju treba pogledati svaki roditelj, kako bi se znao nositi s problemom i prepoznati ga u samom početku. To je predstava za pedagoge, profesore, poslovne ljude, liječnike, psihologe i psihijatre, bake i djedove.

“To je predstava koja prikazuje najcrnije trenutke jednog narkomana, od koje će vam se smučiti i zavrtjeti u glavi, ali koja svjedoči da uvijek, ama baš uvijek, postoji izlaz.” – Marin Ivanović Stoka

Ne trebamo kockati da bismo zapali u dugove, laži, obmane i nemir. Ovo je priča o svakome od nas, a ispričana iz ugla jednog trinaestogodišnjeg dječaka, koji dolazi iz stabilne obitelji i koji litru mlijeka dnevno i san da postane najbolji košarkaš svijeta zamijeni prvim jointom, a kasnije svim ostalim što slijedi.

Ovo je priča o jednom pjevaču, koji je bio ovisan 18 godina o kokainu i koji se ohrabrio nakon brojnih pokušaja i padova, izrugivanja, nepovjerenja i razočarenja ponovno ustati i napokon ustrajati.

ULAZ: 40/60 kn
Pretprodaja: Art Rock Caffe ili Entrio.hr

prigorski.hr

Provjerite i ovo

zelina vincekovo

Vincekovo u Svetom Ivanu Zelini

Kako to nalažu stari vinogradarsko – vinarski običaji, u nedjelju, 20. siječnja 2019. godine obilježava …

Muzej Krizevci

Raspisan natječaj za ravnatelja/icu Gradskog muzeja Križevci

Na temelju članka 27. Zakona o muzejima Gradsko vijeće Grada Križevaca – Odbor za izbor …