Izjava dana

NOVAGENETIK
Zeljko Picig

prigorski picigIN Željko Picig: Posljednji proračun Branka Hrga?

Križevački će gradski vijećnici održati posljednje zasjedanje u 2016. godini. Da je lagana panika u redovima šefa Križevaca Branka Hrga govori i datum sazivanja posljednje sjednice na kojoj će se raspravljati o proračunu za 2017. godinu. Proračun se u Križevcima uvijek donosio u božićne dane, ali ove godine već 5. prosinca. Osim nervoze, vidljiv je i mali šlamperaj, jer je sjednica Gradskog vijeća trebala biti održana i ranije. Vijećnici su, naime, dobili materijale na kojima piše da će se Vijeće održati 30. studenoga.

Politička situacija kakva se dogodila u Križevcima rijetko je viđena u Hrvatskoj. Naime, vladajući vijećnici HSS-a, HDZ-a i HSLS-a podržavaju gradonačelnika Hrga koji je prešao u Hrvatsku demokršćansku stranku, a ako Tomislav Katanović bude izbačen iz HSS-a, onda bi većina tih vijećnika mogla podržati baš njega na sljedećim izborima kao nezavisnoga gradonačelničkog kandidata.

Puno mirnije nije niti na ljevici, jer SDP-ov kandidat za gradonačelnika Ivan Majdak ne može previše biti siguran u potporu stranaka koje su bile uz SDP u ovom sazivu križevačkoga predstavničkog tijela.

Što će učiniti Branko Hrg? Križevački šef ima još dosta do mirovine pa njegovo djelovanje kroz HDS naznačuje da se neće povući s političke scene, a budući da je naučen biti u vrhu bilo koje stranke, neće začuditi ako uskoro postane i predsjednik HDS-a.

Kako god bilo, Križevci će imati jedan od najmršavijih proračuna u sjeverozapadnoj Hrvatskoj po broju stanovnika, pa onaj tko će sljedeće godine zasjesti u gradonačelničku fotelju, zasigurno će imati puno problema.

Željko Picig/prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

visak

Saša Višak i Zoran Radiček najuspješniji orači Koprivničko-križevačke županije

  Na parceli obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Ivice Baranašića iz Malog Otoka u Općini Legrad, u …

dombaj

NAJMLAĐI KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKI NAČELNIK Petar Dombaj nam je otkrio na kojim projektima radi, a otkrio nam je i detalje iz privatnog života

Posjetili smo Petra Dombaja (25), nezavisnog načelnika Drnja i najmlađeg načelnika u Koprivničko-križevačkoj županiji i …