hpd

Ozren Bogdanović: Ponosni smo i sretni, ovaj uspjeh je veliko iznenađenje za nas

Jubilarno 50. izdanje Susreta hrvatskih pjevačkih zborova uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture Republike Hrvatske održano je ovog vikenda u Rovinju.

Susret hrvatskih pjevačkih zborova nacionalna je manifestacija s dugogodišnjom tradicijom koja na godišnjoj razini okuplja najbolje hrvatske zborove s više od 600 pjevača s ciljem predstavljanja dostignuća i najvrjednijih ostvarenja amaterskog zborskog pjevanja u Republici Hrvatskoj.

Na ovogodišnjem obljetničkom Susretu nastupilo je 13 najboljih hrvatskih pjevačkih zborova koji su svoj nastup izborili na županijskim natjecanjima.

Mješoviti zbor Hrvatskog pjevačkog društva “Kalnik” pod ravnanjem maestra Ozrena Bogdanovića osvojio je srebrnu plaketu, odnosno peto mjesto u državi i drugo mjesto u revijalnom dijelu programa. Ozren Bogdanović bio nam je sugovornik nakon povratka iz Rovinja.

hpd12hpd11

– Hrvatsko pjevačko društvo “Kalnik” je nakon puno godina ponovo dobilo jedan odličan rezultat koji graniči sa zlatnom plaketom. Nakon svih onih zborova koji su godinama imali više bodova od nas, koje nitko nije mogao pobijediti, uspjeli smo stati odmah uz njih. Ponosni smo i sretni, ovo je veliko iznenađenje za nas.

Nevjerojatno je da smo i u revijalnom dijelu uspjeli ljude dići na noge i osvojivši drugo mjesto – rekao je s vidljivom suzom radosnicom u oku Ozren Bogdanović.

hpd10hpd9

– Dobili smo poziv za nastup u crkvi sv. Katarine za akademsku crkvu, a poziv je dobilo prvih pet zborova za adventsko-božićni koncert koji će se održati 10. prosinca – rekao je Ozren Bogdanović.

hpd4

HPD-ovce su dočekali i prvi im čestitke uputili križevački gradonačelnik Mario Rajn i predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović, a mi smo zabilježili nekoliko fotografija – slobodno se naluknite!

hpd8hpd7hpd6hpd5hpd3hpd1

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

crosscity buckets1

Križevci: Šesto izdanje Crosscity Bucketsa pripalo „Očevima“

Jučer je održan sada već tradicionalni Crosscity Buckets, turnir u uličnoj košarci koji je posljednjih …

IMG_4382

FOTO Denis Bogović osvojio prvu brdsko-biciklističku utrku Mokrice-Brezje-Kusijevec

U organizaciji Turističke zajednice općine Sveti Petar Orehovec, Križevačke udruge biciklista i NK Hrvatsko bojovnik …