Uoči parlamentarnih izbora koji će se održati 17. travnja 2024. godine, razgovarali smo s državnim tajnikom u Ministarstvu obrane i 13. na listi Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske demokršćanske stranke i partnera Brankom Hrgom.

Što izbori 17. travnja znače za Prigorje, II. izbornu jedinicu i Hrvatsku?

Vrlo su važni izbori za Prigorje, Grad Križevce, općine Gornja Rijeka, Kalnik, Sv. Petar Orehovec i Sv. Ivan Žabno, Rasinju, Sokolovac, Gradec, Preseku, Rakovec, Farkaševac… i to zato što nemamo ni jedan izravno prolazni mandat ali možemo osvojiti preferencijalni. Naime, ako se svi udružimo oko broja 13. na listi br. 7. možemo osvojiti mandat. Mandat koji će biti poluga gradonačelniku i načelnicima općina za realizaciju državnih programa na ovim prostorima. Recimo “zapadne obilaznice” Grada Križevaca, odvodnje, vodovoda, društvenih objekata po općinama.

HRG1

Vodili ste afirmativnu kampanju, koje su glavne Vaše poruke biračima?

Ovo je bila kampanja poziva na zajedništvo, na udruživanje oko mene kao jedinog kandidata s ovog područja sa izgledima za prolaz preferencijalno. Kampanja u kojoj pozivam na lokalpatriotizam jer samo na taj način možemo osvojiti mandat. U ovoj kampanji svi odavde smo na istoj strani, gradonačelnik, načelnici općina, ja…nema ovdje stranačkih boja, sad nam treba zajedništvo oko broja 13.

Lacković, Hrg, Čačić Bjelovar (17)

 

Mogu obećati da će se o našem Prigorju, Križevcima, našim općinama čuti u Hrvatskom saboru i da ću biti na raspolaganju i dostupan našim ljudima kao što sam uvijek i bio. Mene ćete sretati u sve dane, a ne samo uoči izbora.

Očekujete li na ovim izborima i potporu nezavisnih, SDP-ovih i HSS-ovih glasača?

Apsolutno da, ovdje nema protivnika. Svi smo na istoj strani, gradonačelnik, načelnici općina, ljudi različitih političkih određenja koji vole Prigorje i Križevce. Očekujem naravno i glasove naših koalicijskih partnera HDZ-a, HSLS-a, HNS-a i HSU-a s ovog područja.
Podravski dio županije pobrinuo se za sebe, Bjelovar, Vrbovec…svi su oni zastupljeni. Možemo im parirati jedino svi zajedno, svi oko broja 13. na listi br. 7. Inače se za nas naredne 4 godine neće čuti.

hrg1

Treba li na glasačkom listiću zaokružiti HDZ ili Branka Hrga?

Može i jedno i drugo, a dovoljno je samo zaokružiti broj 13., broj koji sam osobno odabrao.

Otkrijte nam nekoliko detalja iz privatnog života, obitelj, unuci, čemu se radujete u slobodno vrijeme…

Rođen u Potoku Kalničkom, živim u Križevcima. Troje odrasle djece, četvero unučadi. Radujem se vremenu koje provodim sa unucima, svojom djecom, obitelji, prijateljima s kojima volim baciti partiju bele. Volim šetati svoju ljubimicu njemačku ovčarku, raditi u vrtu i uživati sa svojim golubovima.

Tko će biti prvak Radnik Križevci ili Dinamo?

Za mene su naši dečki već prvaci. Ovo kaj su napravili je čudo, a još da osvoje naslov…ludo. Vodstvo kluba radi odličan posao, uz to kaj se igra lijep nogomet tribine su pune. Velike čestitke!

radnik hrg
Naravno da će Dinamo biti prvak, a žao mi je što Hajduk prolazi ovakvu krizu. Želim im da se što prije konsolidiraju, to su dva najbolja Hrvatska kluba i ne smije biti neprijateljstva među njima.

Gdje ćete biti u izbornoj noći?

Vjerojatno u stožeru izborne jedinice. Nadam se da će biti dovoljno puta zaokružen broj 13.