marija vukobratovic

Marija Vukobratović uzgaja eko grah i bučino ulje

Na Eno gastro bajci u Križevcima predstavila se Marija Vukobratović. Razgovarali smo s doktoricom poljoprivrednih znanosti koja je započela poljoprivrednu proizvodnju.- Mlada sam nositeljica OPG-a kojeg sam naslijedila prošle godine od mog pokojnog tate i prebacila sam ga na sebe. Prvi puta sam se počela baviti egzotičnijom poljoprivrednom proizvodnjom.

Ove godine sam imala grah, a naglasak bi stavila na crni grah koji je jako kvalitetan i dobar jer kažu da liječi kolesterol, šećer i zdrav je za jesti, a predstavljam i svoje bučino ulje koje se može nabaviti na kućnom pragu u Frankopanskoj ulici 35 u Križevcima ili u Carevdaru 81 i na broj telefon 098/935 01 48 – rekla je Marija Vukobratović.

marija vukobratovic

-Tek sam počela ove godine pa nemam velike količine. Buču sam sijala na oko 0,75 hektara za početak. Zadovoljna sam količinom i kvalitetom ulja i može se uspjeti samo ako radite na kvaliteti.

Svi koji su kušali ulje kažu da je izvrsne kvalitete i na godinu namjeravam proširiti proizvodnju. Proizvodi su domaći, uzgojeni u Carevdaru i sijani su ručno, okopavani bez primjene herbicida i bez primjene mineralnog gnoja i koštice su ručno vađene.

Nemam još ekološki certifikat, iako je sve uzgojeno po principima ekološke poljoprivrede. Razmišljam o certifikatu – zaključno nam je rekla Marija Vukobratović.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

vijece vrbovec

I TO SE DOGODILO Vrbovec jednoglasnom odlukom vijećnika dobio proračun za 2018. godinu “težak” 53 milijuna kuna

Nakon više od šest sati rasprave članovi vrbovečkog predstavničkog tijela u srijedu su jednoglasno donijeli …

rukomet ktc18

RUKOMET-KUP: Jednosmjerni susret KTC-a za novi krug Hrvatskog kupa

RK KTC     36 (21) VIRO VIROVITICA     12 (5) KTC: Ševo, Marković, Samoščanec 4, Žganjer, Harča …