Izjava dana
Foto: V. Štefanek
Foto: V. Štefanek

[FOTO/VIDEO] Vjernici iz brojnih zemalja iz okolice proslavili Božić jutarnjim bogoslužjem u lepavinskom Manastiru

“Sretan Božić, Hristos se rodi. Vaistinu, Hristos se rodi”, moglo se čuti na svakom koraku danas u Lepavinskom Manastiru, gdje je služilo božićno bogoslužje za pravoslavne vjernike koji blagdan Kristova rođenja slave po julijanskom kalendaru.

Jutarnje bogoslužje koje je počelo u 9 sati predvodio je Otac Vasilije. Mnogobrojni vjernici pohodili su bogoslužje, pa su tako Bosna i Hercegovina, Kosovo, Austrija i Njemačka samo neke od zemalja iz kojih su vjernici došli ne bi li zajedno proslavili Isusovo rođenje.

Među vjernicima, bio je i Ivan iz Kosova koji je kazao kako mu je vrijeme Božića najljepše vrijeme u godini jer se tada rodio naš spasitelj Isus Krist.

– Danas slavimo rođenje našeg spasitelja Isusa Krista. Mi kao vjernici dužni smo slijediti njegov put u svemu što radimo – poručio je kratko Ivan.
Božić, sveta misa u manastiru u Lepavini (2) Božić, sveta misa u manastiru u Lepavini (3) Božić, sveta misa u manastiru u Lepavini (4) Božić, sveta misa u manastiru u Lepavini (5) Božić, sveta misa u manastiru u Lepavini (6) Božić, sveta misa u manastiru u Lepavini (7) Božić, sveta misa u manastiru u Lepavini (8) Božić, sveta misa u manastiru u Lepavini (9) Božić, sveta misa u manastiru u Lepavini (10) Božić, sveta misa u manastiru u Lepavini (11) Božić, sveta misa u manastiru u Lepavini (12) Božić, sveta misa u manastiru u Lepavini (13) Božić, sveta misa u manastiru u Lepavini (14) Božić, sveta misa u manastiru u Lepavini (15) Božić, sveta misa u manastiru u Lepavini (16) Božić, sveta misa u manastiru u Lepavini (17) Božić, sveta misa u manastiru u Lepavini (18) Božić, sveta misa u manastiru u Lepavini (19) Božić, sveta misa u manastiru u Lepavini (20) Božić, sveta misa u manastiru u Lepavini (21) Božić, sveta misa u manastiru u Lepavini (22) Božić, sveta misa u manastiru u Lepavini (23) Božić, sveta misa u manastiru u Lepavini (24) Božić, sveta misa u manastiru u Lepavini (25)

vš/prigorski.hr

Provjerite i ovo

ika.hr

Povijesni susret katoličkih biskupa i episkopa Srpske pravoslavne Crkve: Duboko žalimo svaku nedužnu žrtvu bilo kojeg naroda, vjere ili političkog nazora iz naše nedavne prošlosti

Na poziv požeškog biskupa Antuna Škvorčevića, predsjednika Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog, u božićnom …

Foto: Grad Bjelovar

Bjelovarsko-bilogorski gradonačelnici i načelnici u novoj NUTS2 raspodjeli ne žele ići sa podravsko-prigorskim, zagorskim i međimurskim krajem

Poziv Europskog statističkog ureda (Eurostat) članicama Eurpske unije da do 1. veljače ove godine dostave …