izlozba

FOTO Otvorena izložba akvarela Križevčanke Katice (Kaje) Augustinović u Betini

Prije nekoliko dana, 6. srpnja u Informacijskom centru NP Kornati i PP Vransko jezero u Betini, otvorena je samostalna izložba akvarela križevačke slikarice Katice Kaje Augustinović. Nedugo, u njenim smo akvarelima imali priliku uživati u prostorijama Gradske knjižnice Franjo Marković u Križevcima, a ovaj puta izlaže u Betini (o. Murter), gdje, poput mnogih Križevčana boravi u ljetnim mjesecima.

Umirovljena aranžerka Trgovačkog Križevci, tek se u novije vrijeme imala prilike likovno kreativno osloboditi, te razvija veoma osobit i osoban izraz u tehnici akvarela. Izlaže od 1976. godine, a ovo je još jedna u nizu njezinih izložbi.

Sama izložba podijeljena je u nekoliko ciklusa kojima dominiraju betinske vedute, mediteranski motivi i mrtva priroda. Ovo je ujedno i prva likovna izložba postavljena u Informacijskom centru NP Kornati i PP Vransko jezero koji je svoja vrata otvorio u svibnju prošle godine, stoga nas ne čudi činjenica da je izazvala velik interes mještana i gostiju koji borave u Betini.

Izložbu je moguće pogledati do kraja srpnja, a organizatori izložbe su Turistička zajednica mjesta Betina s partnerima Općinom Tisno, Informacijskim centrom NP Kornati i PP Vransko jezero, Muzejem betinske drvene brodogradnje i KUD-om Zora.

izlozba2 izlozba3 izlozba4 izlozba5 izlozba6 izlozba7 izlozba8 izlozba9 izlozba10

Zdenko Balog / TZ Betina)

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Borna Filic/PIXSELL

VIDEO Otvoren 41. Interliber međunarodni sajam knjiga i učila

Danas je na Zagrebačkom velesajmu otvoren Interliber, 41. međunarodni sajam knjiga i učila. Interliber je najveća …

Hrvoje Jelavić/Pixsell

Za 10 dana otvorenje izložbe Marca Chagalla u Đurđevcu, jednog od najpopularnijih umjetnika 20. st.

Nakon što je izložba Hommage a Picasso polučila veliki uspjeh, dovela tisuće ljudi u Muzej …