Izjava dana
izlozba

FOTO Otvorena izložba akvarela Križevčanke Katice (Kaje) Augustinović u Betini

Prije nekoliko dana, 6. srpnja u Informacijskom centru NP Kornati i PP Vransko jezero u Betini, otvorena je samostalna izložba akvarela križevačke slikarice Katice Kaje Augustinović. Nedugo, u njenim smo akvarelima imali priliku uživati u prostorijama Gradske knjižnice Franjo Marković u Križevcima, a ovaj puta izlaže u Betini (o. Murter), gdje, poput mnogih Križevčana boravi u ljetnim mjesecima.

Umirovljena aranžerka Trgovačkog Križevci, tek se u novije vrijeme imala prilike likovno kreativno osloboditi, te razvija veoma osobit i osoban izraz u tehnici akvarela. Izlaže od 1976. godine, a ovo je još jedna u nizu njezinih izložbi.

Sama izložba podijeljena je u nekoliko ciklusa kojima dominiraju betinske vedute, mediteranski motivi i mrtva priroda. Ovo je ujedno i prva likovna izložba postavljena u Informacijskom centru NP Kornati i PP Vransko jezero koji je svoja vrata otvorio u svibnju prošle godine, stoga nas ne čudi činjenica da je izazvala velik interes mještana i gostiju koji borave u Betini.

Izložbu je moguće pogledati do kraja srpnja, a organizatori izložbe su Turistička zajednica mjesta Betina s partnerima Općinom Tisno, Informacijskim centrom NP Kornati i PP Vransko jezero, Muzejem betinske drvene brodogradnje i KUD-om Zora.

izlozba2 izlozba3 izlozba4 izlozba5 izlozba6 izlozba7 izlozba8 izlozba9 izlozba10

Zdenko Balog / TZ Betina)

Provjerite i ovo

policija

Ukrao 700 komada rebrastih ploča // Križevački policajci ga pronašli

Policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58 – godišnjakom sa šireg …

radovi u svetoj heleni na vatrogasnom domu07

U tijeku 100 tisuća kuna vrijedni radovi na adaptaciji vatrogasnog doma u Svetoj Heleni, a kreće i izgradnja mrtvačnice

Započele radne aktivnosti po križevačkim mjesnim odborima Grad Križevci ove je godine za mjesne odbore …