Zagreb će po peti puta biti domaćin najvećeg okupljanja žena u biznisu jugoistočne Europe

22. lipnja 2019. Autor: prigorski.hr Hrvatska Zagreb će po peti puta biti domaćin najvećeg okupljanja žena u biznisu jugoistočne Europe


Zagreb će po peti puta biti domaćin najvećeg okupljanja žena u biznisu jugoistočne Europe. Točnije, Kongresa poduzetnica koji se četiri godine za redom od osnutka Ženskog poduzetničkog centra održavao na Međunarodni dan žena.

Inače, okupljanjem više od 2300 članica i članova (vlasnica i vlasnika tvrtki i obrta), Ženski poduzetnički centar postao je najsadržajnija nevladina institucija jugoistočne Europe.

– Mnogi su sumnjali u nas, a još je više onih koji su nas potkopavali, jer jednostavno ograničeni svojim uskim interesima, negativnim stavovima i destrukcijom nisu mogli vidjeti da žene znaju, mogu i hoće surađivati i to na najbolji mogući način kada je poduzetništvo u pitanju – kazala je u povodu otvaranja prijava za peti futurologinja poduzetništva Sanela Dropulić, direktorica Ženskog poduzetničkog centra.

S obzirom na prvi jubilej i to petu godinu održavanja, Kongres poduzetnica Hrvatske i regije, za kojega se prijave obavljaju putem službene stranice https://kongres.poduzetnica.hr/ tj. putem linka https://kongres.poduzetnica.hr/prijava/ i koji će se održati 08. ožujka 2020 godine u Kongresnom centru Plaza u Zagrebu, u cijelosti je “uronjen” u priče o uspjehu u poduzetništvu.

– Uspješne poduzetnice i poduzetnici Hrvatske i regije s nama će podijeliti svoja (ne)mila iskustva i iskušenja na realnom tržištu koja su ih dovela upravo tamo gdje jesu – da budu najbolji među najboljima – kazala je.

Ana-Marija Špicnagel

To su: inovatorica i višestruko nagrađivanja poduzetnica Bernarda Cecelja iz Pušćina, zatim Ljiljana Rabik iz Slatine, Gordana Bauer iz Zagreba, Snježana Sabo iz Daruvara.

Premijerno na Kongresu poduzetnica 2020 predstavit će se te dodijeliti nagrade Naj-poduzetnica, Naj-inspiracija, Naj-početnica te Naj-poduzetnik, za koje će prijave biti otvorene u rujnu 2019. godine.

dr. Mirjana Semenić Rutko

Ambasadorice Kongresa poduzetnica 2020 su: dr. Mirjana Semenić Rutko, vlasnica privatne ginekološke ordinacije i Vu Life centra iz Vukovara, Marijeta Matijaš, vlasnica tvrtke Kreacija iz istarskog mjestu Banjole u općini Medulin, Petra Martinko, vlasnica Centra za edukaciju stranih jezika “Latina” iz Zagreba, Snježana Sabo iz Daruvara, Daniela Pavić, vlasnica tvrtke ODINA Asistencija iz Osijeka, Ana-Marija Špicnagel, vlasnica tvrtke IPS Konzalting d.o.o. iz Siska, Ljiljana Rabik, vlasnica tvornice “Zlatna nit” iz Slatine, te Jelena Bikić, vlasnica obrta Silvan iz Dugopolja pokraj Splita.

Petra Martinko

Marijeta Matijaš

Jelena Bikić

Daniela Pavić

prigorski.hr