Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara (KUPDRV) podnijela je Trgovačkom sudu u Osijeku prijedlog za otvaranje stečajnog postupka navodeći nelikvidnost kao stečajni razlog.

Prijedlog je podnesen 27. veljače, a potpisuje ga dugogodišnji predsjednik KUPDRV-a, ali i njezin likvidator Franjo Šoljić kojega su mediji opisivali kao jednog od istaknutijih članova Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara, sada u likvidaciji, osnovana je 2013. i to kao druga organizacija koja okuplja braniteljske i stradalničke udruge u Vukovaru.

”Ova koordinacija neće raditi po načelu podobnih nego sposobnosti, borit će se za prava svih branitelja i stradalnika, cijenit će rad vrijednih, a ne vjernih, slušati potrebe svojih članova, a ne nametati i biti isključivo u korist pojedinaca”, rekao je tada Šoljić, a prenio Večernji list.

U Registru udruga navodi se da je KUPDRV u likvidaciji od listopada prošle godine od kada je i u ”prestanku djelovanja”. Kao razlog tome navodi se protek dvostruko više vremena predviđenog za održavanje redovne sjednice skupštine koja je posljednji put bila održana, kako se navodi, 16. siječnja 2020.