Predsjednik Zoran Milanović se obratio medijima u vojarni u Našicama nakon ispraćaja 36 hrvatskog kontingenta u NATO operaciji KFOR na Kosovo. MORH je pozvao novinare u vojarnu dok im je predsjednik Milanović zabranio ulazak. Zbog svega, ministar obrane Mario Banožić poručio je da neće sudjelovati u igrokazu te nije ni došao na događaj.

Nakon svega, Milanović je stao pred novinare rekavši da nije zabranio novinarima dolazak već samo ulazak u prostor vojarne na događaj.

– Sad ću vam pročitati. Da vidite s kim imamo posla, s kim ja imam posla. To tako više ne može! – poručio je novinarima objašnjavajući postupke ministra obrane Marija Banožića koji je koristio resurse MORH-a za odlazak na sastanak, a da pritom nije ‘ostavio papirnati trag’.

“Ne znam što o njegovim letovima misle njegove kolege koji idu preko naplatnih kućica. On hitno leti, a najavi let dan ranije. I onda ga nema niti u letnom manifestu. Ali srećom na kraju ga ne možeš prevariti. I onda kaže da je sve radio na poziv Ratnog zrakoplovstva. Hitno je letio, da mu se ne bi ohladila janjetina u Tisnom, gdje mu tata ima vikendicu, a najavi dan ranije hitni let. Ako to ne smeta njegovim kolegama koji se voze šinobusom, onda me baš briga. Ali ne može se to događati bez pisanog traga, to je strašno što radi”, rekao je Milanović.