Zbog blagdana Tijelova, koji je u četvrtak, 8. lipnja, Hrvatski sabor idući će tjedan, umjesto od srijede do petka, zasjedati od ponedjeljka do srijede, a plan mu je raspraviti dva izvješća i jedan zakon te zaključiti rad glasanjem.

Radni tjedan saborski zastupnici otvorit će raspravom o izvješću o radu Državnog ureda za reviziju za 2022. godinu. Ured je u toj godini obavio 195 revizija, te započeo obavljanje 18 revizija koje će biti završene u 2023.

Ukupno je u svim revizijama obavljenim u 2022. za sve utvrđene nepravilnosti i propuste subjektima revizije dano 2.300 naloga i preporuka kako bi se njihovo poslovanje uskladilo s propisima te povećala učinkovitost upravljanja javnom imovinom.

Na dnevnom redu u ponedjeljak je i izvješće saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) kojim predlaže da se zastupniku Mosta Miri Bulju ne odobri skidanje imuniteta, a što su zatražila dva privatna tužitelja zbog kaznenog djela klevete.

U utorak zastupnici će raspravljati o konačnom tekstu izmjena Zakona o državnom inspektoratu, a u petak glasati o svim točkama koje su raspravili proteka dva tjedna među kojima je i rebalans državnog proračuna za 2023.