Ravnatelj Vinogradske pozitivan na koronavirus: “Saznao sam to tek nakon četvrtog testa”

3. travnja 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Ravnatelj Vinogradske pozitivan na koronavirus: “Saznao sam to tek nakon četvrtog testa”

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL


Ravnatelj druge najveće bolnice u Hrvatskoj, KBC Sestre Milosrdnice, prof. Mario Zovak pozitivan je na koronavirus. Kako vijesti.hr neslužbeno doznaju pozitivna je i glavna medicinska sestra.

“Moj nalaz je pozitivan, što znači da imam potvrđen COVID-19. Tu informaciju dobio sam sinoć i od tada sam u izolaciji. Inače ovo je četvrti test u 14 dana koji sam u suradnji s epidemiolozima napravio zbog predostrožnosti. Nakon tri negativna, četvrti se pokazao pozitivnim”, rekao je Zovak za Jutarnji list.

Zovak je potvrdio Hini da je jučerašnji rutinski test na koronavirus bio pozitivan, sada je u 14-dnevnoj izolaciji  te poručuje da će KBC i dalje normalno funkcionirati. Ravnatelj zagrebačkog KBC-a ima asimptomatski oblik bolesti Covid 19  i ne prima nikakvu terapiju.

Zbog prirode posla i kontakta s pacijetima u protekla dva tjedna  redovito se testirao, u petak i nedjelju testovi su bili negativni, no jučerašnji test pokazao  se pozitivnim. U kontaktu je od tada bio s tri pacijenta i svojim kirurškim timom, a svi njegovi kontakti bit će testirani.

Nakon 14-dnevne izolacije Zovak će ponovno biti testiran te se nada da će sve biti u redu i da će se uskoro vratiti na posao.

(Hina)

Facebook Comments