Član predsjedništva SDP-a Fred Matić pridružio se prosvjedu koji se u subotu ujutro održao paralelno s molitvom krunice muškaraca na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Podsjetimo, svake prve subote u mjesecu, muškarci mole krunicu za obnovu vrijednosti u hrvatskim obiteljima i duhovno vodstvo muškaraca. Od prošlog okupljanja počeli su kontra prosvjedi na kojima se tvrdi da ih spomenuti muškarci žele ‘podčiniti’ i biti im gospodari kao u patrijarhalno doba.

Zagreb: Muškarci na koljenima mole krunicu za čednost žena i domovinu

Foto: Željko Hladika/PIXSELL

Među prosvjednicima protiv molitve muškaraca bila je i Katarina Peović, saborska zastupnica iz redova Radničke fronte. Zajedno s još desetak istomišljenika stala je nasuprot molitelja u majicama s porukom ‘Neću živjeti na koljenima’.

Šibenik: Okupljanje za zaštitu ženskih ljudskih prava

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Slična je situacija i u Šibeniku, gdje je također pokrenuta inicijativa molitve krunice te su se okupili prosvjednici protiv takvog načina prakticiranja vjere sa svojim porukama. Kako su naglasili, cilj im je isticanje i stavljanje u prvi plan potrebe da se adekvatno promiču i štite ženska ljudska prava u Republici Hrvatskoj.