U Klenovici, mjestu koje svojim šarmom svake godine privuče i osvoji srca brojnih turista, more je drastično zagađeno fekalijama, riječi su nekolicine čitatelja Novog lista koji, osim neugodnog smrada i odvratnog mora uz samu plažu, navode da su brojni stanovnici i posjetitelji zbog zagađenja imali teške probavne smetnje.

“Prvi ovogodišnji i alarmantni problem je stanje mora koje je stravično! U prilogu vam šaljem fotografije kako biste vidjeli kakve gadosti plivaju po moru. Razboljela se cijela plaža, a probavne smetnje, proljev i povraćanje te visoka temperatura normalna su pojava u većine djece. Ovako nešto može izazvati puno veću štetu te da bismo to izbjegli, nakon dvanaest godina posjećivanja iste plaže, primorani smo naći drugu s čistim morem”, napisala je čitateljica, prenose vijesti.hr

Osim zagađenja mora, čitateljica kaže da je to mjesto dugi niz godina zanemarivano te navodi brojne probleme.

“Napravili su novu plažu, ali ulaz u more je grozomoran i u potpunosti neuređen. Na plaži je jedna kanta za smeće koja je očajna i sramota je da se tako nešto uopće može postaviti kao ‘urbana oprema’. Na plaži nema javnog WC-a, nema kanti za smeće i nema dovoljno tuševa. Šljunak koji se nanosi na nove plaže je drobljenac na kojem si izrežeš stopala. Smeće leti posvuda u popodnevnim satima, ostaci šute i drvenog iverja od postavljanja tunera stoje već dva mjeseca i nitko ne reagira”, opisala je situaciju.

Teški probavni problemi

“Supruga i djeca prošli su tjedan bili na odmoru u Klenovici, a prilikom povratka prošlog su petka u svih nastupili teški probavni problemi. Kako u Klenovici ljetujemo već niz godina i poznajemo dosta ljudi s tamošnje plaže, doznao sam da je i puno domaćeg stanovništva, čija se djeca tamo kupaju, kao i turista, oboljelo od sličnih teških probavnih simptoma. Svakodnevno se prijavljuje neugodan smrad i odvratno more uz samu plažu koja je slovila kao čista, a more kao iznimno bistro. Nažalost, nitko od nadležnih nije reagirao, i to u samoj turističkoj sezoni”, riječi su još jednog čitatelja koji je, užasnut zagađenjem i nezainteresiranosti nadležnih.