Predsjednica opet izazvala pozornost svojom izjavom; Butković poručio: ‘Županijski HDZ se ne slaže s predsjednicom’

29. listopada 2019. Autor: prigorski.hr Hrvatska Predsjednica opet izazvala pozornost svojom izjavom; Butković poručio: ‘Županijski HDZ se ne slaže s predsjednicom’

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL


Ne stišavaju se reakcije oko izjava Kolinde Grabar Kitarović, a unisonu podršku za ono što izgovara nema niti u HDZ-u. Podsjetimo, Kolinda Grabar Kitarović je, očito procjenjujući da za nju ionako neće biti puno glasova u Rijeci i okolici, poslala ostatku Hrvatske poruku da je ona i u Jugoslaviji bila svjesna Hrvatica i da zato nije navijala za NK Rijeku, ”nekakav rezervni klub Crvene zvezde i Partizan’, nego za Dinamo i Hajduk.

No, rezultati prošlih predsjedničkih izbora ipak ne sugeriraju da predsjednica uopće nema simpatizera u Rijeci. U prvom krugu u tom je gradu dobila 13.911 glasova, 27,32 posto, a u drugom 22.037 glasova, 35,76 posto. Izjave poput ove nedjeljne mogle bi joj smanjiti podršku na riječkom području, a da to ne kompenzira u drugim dijelovima Hrvatske, ali na njoj je da odluči hoće li nastaviti s ovakvom političkom taktikom.

S tim da ona postaje sve veći problem za HDZ, u kojem su zabrinuti da će građani zaključiti da predsjednica izražava njihove stavove, upozorava Novi list, kojemu je potpredsjedik HDZ-a Oleg Butković, inače i ministar prometa, kazao: ”Teza da je NK Rijeka bila srpski klub nije stav HDZ-a u Primorsko-goranskoj županiji”.

prigorski.hr

Facebook Comments