Premijer Andrej Plenković u srijedu je u ‘aktualnom prijepodnevu’ žestoko uzvratio i svima koji ga prozivaju da sve što radi radi zbog Bruxellesa poručio: “Dajte mi recite!”, opetujući i da je Vlada snažno motivirana pomoći potresom pogođenoj Sisačko-moslavačkoj županiji i njenim ljudima.

“Teza o Bruxellesu zbog kojeg sve radim, dajte mi recite… SDP-ovci jedan i dva, što se nije Picula vratio da bude predsjednik SDP-a ili što to nije učinila Borzan, što je Kolakušić utekao u Bruxelles gdje ga nitko ne zna, što je Sinčić pobjegao na osam tisuća eura i glumatanje na Trgu (bana Jelačića), glumci, prevaranti za osam tisuća eura”, istaknuo je premijer.

Odgovorio je time zastupnici Katarini Peović (RF) koja ga je prozvala da je na početku pandemije pokušao na brzinu donijeti zakon kojim bi se suspendirao velik dio radničkih prava, ali je odustao zbog karijere u EU.

No, zakon je zaustavljen, naučili ste lekciju, reagirali ste jer vam je mila karijera u EU, spočitnula je premijeru, koji je pak podsjetio da su se samo on i Davor Ivo Stier usred mandata eurozastupnika vratili u Zagreb na plaću koja je šest tisuća eura manja.

Plenković oporbi: Degutantni ste!

“Pa dosta je toga, to je takav nonsens, logički krivo i sramotno, da je tako, valjda bih ostao gore! Stanite s tim, dodijali ste više, prenosite to jedni, drugi, treći, degutantni ste”, poručio je Plenković.

Odbacio je i teze Peović da koristi covid kako bi “radio protiv svog naroda”, da se odlučio na utrku prema dnu, podsjetivši ju kako su u mandatu njegove vlade porasli zaposlenost, plaće, mirovine, socijalna davanja, BDP, izvoz, investicije, rejting…

U pandemiji smo stali iza radnika, trošak covida je 40 milijardi kuna, a vi tvrdite da idemo do dna. Uozbiljite se!, rekao je zastupnici.  (Hina)