OTP banka donirala KBC Zagreb i KBC Sestre milosrdnice

25. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska OTP banka donirala KBC Zagreb i KBC Sestre milosrdnice


OTP banka donirala je po 750.000 kuna KBC-u Zagreb i KBC-u Sestre milosrdnice u svrhu obnove oštećene medicinske opreme, uređaja i objekata organizacijskih jedinica centara.

U izvanrednim uvjetima, dok svi koji rade u zdravstvenom sustavu ulažu iznimne napore u suzbijanje pandemije uzrokovane virusom Covid-19 i brinu o zdravlju naših sugrađana, štete od potresa su još više otežale njihov rad.

S obzirom na značaj tih kliničkih bolničkih centara, kao i na broj pacijenata o kojima skrbe, OTP banka osjeća odgovornost i potrebu pomoći u saniranju štete nastale u potresu, priopćeno je iz banke.

U potresu je najviše pogođen Odjel za novorođenčad u Klinici za ženske bolesti i porode na lokaciji Petrova. Uz to, vrlo teška oštećenja nastala su na lokacijama Šalata (Klinika za ortopediju i Klinika za dermatovenerologiju) i Jordanovac (Klinika za plućne bolesti i Klinika za torakalnu kirurgiju), istaknuo je ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić.

Prioritet nam je briga za novorođenčad i njihove majke, pa će donacija biti iskorištena za sanaciju oštećenog Odjela za novorođenčad i rađaonice u Petrovoj, kaže Ćorušić.

(Hina)

Facebook Comments