Osijek: Tijekom nevremena palo 90 litara kiše po četvornome metru

17. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Osijek: Tijekom nevremena palo 90 litara kiše po četvornome metru

Dubravka Petrić/PIXSELL


Tijekom nevremena koje je u subotu poslijepodne pogodilo Osijek u kratkome vremenu palo je oko 90 litara kiše po četvornome metru, a sve važne službe su brzo, u roku pola sata reagirale i sanirale štetu, izvijestili su večeras iz osječke Gradske uprave.

U priopćenju za javnost navodi se kako je nevrijeme bilo praćeno obilnom kišom, mjestimice i tučom te kako je bilo dosta složenih intervencija pa su mobilizirane i dodatne snage javne profesionalne vatrogasne postrojbe, ali i svih osječkih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

“Sve relevantne službe promptno su reagirale te je u roku pola sata nakon prestanka nevremena situacija na terenu sanirana, prometnice su očišćene te omogućen tramvajski i autobusni promet”, napominje se u priopćenju.

Dodaju kako je zbog jakoga vjetra u Ulici Matije Gupca odnesen dio krova. U prigradskom naselju Višnjevcu je zbog pada stabla oštećena elektroenergetska instalacija. Tvrtka “Unikom” je imala više od 15 intervencija zbog pada grana, a nekoliko prometnica u gradu bilo je poplavljeno, zbog čega je promet bio u prekidu.
Gradonačelnik Ivan Radić ističe kako su sve službe hitno reagirale “pa je promet svuda u gradu ubrzo ponovno uspostavljen, tramvajske linije funkcioniraju, a nakon saniranja prometnica, vatrogasne službe prema prioritetima kreću sa sanacijama podruma.”
Upozorio je kako je i za sutra najavljen crveni meteo alarm te naglasio da su sve službe, kao i danas, u stanju pripravnosti i spremne odmah reagirati.

 

(Hina)

Facebook Comments