Nakon teške prometne nesreće koja se u nedjelju dogodila na brzoj cesti Orehovica – Šmrika (A7) između čvorova Križišće i Šmrika, u Facebook grupi “Vatrogasci – naši heroji” objavljena je fotografija vatrogasca koji je nakon nesreće na rukama čuvao bebu koja je bila u jednom od vozila, pišu vijesti.hr

“Hvala svima koji ste se javili i podijelili sliku s jučerašnje intervencije. Uz zahvalu htio bih se osvrnuti upravo na tu intervenciju na kojoj smo se itekako naradili na izvlačenju unesrećenih osoba iz vozila. Tu je naša pomoć bila itekako potrebna i to je prava svrha našeg zanimanja. Spašavanje ljudi i imovine. Vatrogasno je zanimanje specifično i nikad ne znaš što te čeka. Ali sve to skupa prihvatiš kad postaneš vatrogasac. Puno važnija stvar s intervencije jest da smo uz pomoć savjesnih građana i DVD-a Kraljevica odradili vrlo dobar posao. Policija i prva pomoć kroz svoje zadaće također su odradili zahtjevnu intervenciju”, kazao je za Novi list vatrogasac Mario Rubeša.

Dodaje i da za spašavanje djeteta najveću zahvalu treba uputiti građanima koji su se u trenutku prometne nesreće tamo našli.

“Oni su bebu izvukli iz automobila te se brinuli o njoj do dolaska hitnih službi. Ja sam samo vatrogasac kojem je voditelj vatrogasne intervencije dao zadatak da se u mome naručju dijete preveze od mjesta prometne nesreće do KBC-a Sušak”, dodao je.

Beba je neozlijeđena, ali je zadržana u Dječjoj bolnici Kantrida radi kontrole i brzo će biti otpuštena.