Kandidat za gradonačelnika Zagreba (SDP) Joško Klisović u subotu je, govoreći o rješenjima problema stanovnika gradske četvrti Črnomerec, predložio izgradnju nove osnovne škole, dovršenje projekta kanalizacijske mreže te obnovu kina i uređenje park šume Grmoščica.

Jedan od problema koji opterećuju građane na Črnomercu, naveo je Klisović, je osnovna škola u gornjoj Kustošiji koja je područna škola i građena je prije više od 100 godina, a u potresu je oštećena.

“U potresu je toliko stradala da je vjerojatno najbolje rješenje da se napravi nova škola na istom mjestu, da se prostor također iskoristi i napravi sportski objekt koji bi građani tog dijela grada mogli koristiti”, rekao je, dodavši da će to biti jedan od prioriteta.

Također, Klisović je naveo da problem predstavlja i to što kanalizacijska mreža nije napravljena tamo gdje je obećana. Investirano je 120 milijuna kuna, a projekt “Veliki potok” nije doveden do kraja u 10 godina. Stanovnici Mikulića i Bijenika imaju septičke jame te radi njihova pražnjenja imaju dodatne troškove, a Holdingu plaćaju račune, objasnio je. Klisović je poručio da tu Grad mora brzo reagirati.

Što se tiče kulture, naveo je problem kina “Kalnik” koje je davno trebalo biti obnovljeno. Istaknuo je da kao gradonačelnik tom djelu grada želi omogućiti kulturno-društveni prostor. Upozorio je i na to da park šuma Grmoščica također nije uređena, a mogla bi se urediti po uzoru na Maksimir.

Problem su, rekao je, i prometne gužve koje opterećuju Črnomerec te pruga koja ne dozvoljava da se južni i sjeverni dio grada spoje u funkcionalnu cjelinu pa tako planira denivelaciju pruge. Visoko na listi prioriteta su mu i stariji građani te novčane naknade. “Njihov život u ovom gradu treba biti kvalitetan i dostojan. Osigurat ćemo zdravstvenu zaštitu i pomoći ljudima koji žive sami, ali i onima u domovima za starije”, poručio je.

Klisović je na konferenciji za medije odgovarao i na pitanja okupljenih građana koja su se ticala prometne regulacije, Dinamovog stadiona te gradskog proračuna i uprave.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Renato Petek upozorio je kako se u kvartovima diljem grada vidi neujednačena kvaliteta života, usluga i komunalne infrastrukture, dok svi građani plaćaju isti prirez. Dodao je da će se pobrinuti i za osobe s invaliditetom kako bi imali jednake mogućnosti pristupa ustanovama, terminalima, prometu i svugdje gdje je potrebno. (Hina)