KAOS NA KONFERENCIJI STOŽERA Novinari ‘pukli’ zbog odgovora doktorice Markotić

12. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska KAOS NA KONFERENCIJI STOŽERA Novinari ‘pukli’ zbog odgovora doktorice Markotić

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL


Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, doktorica Alemka Markotić izazvala je pravu buru reakcija novinara prisutnih na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite odgovorima koje je davala na pitanja o cijepljenju njene majke te odlasku na misu ispred zagrebačke katedrale.

Podsjetimo, njena se majka cijepila u Klinici kojoj je ona ravnateljica te se postavilo pitanje nepotizma.

“Nije donesen kriterij po kojem se moja majka može ili ne može cijepiti. Nekorektno je što sad nju razvlačite. Koliko ste vi prekršili tražeći usluge za svoje roditelje i svoje bližnje. U Kliniku su mogli doći vaši roditelji kao i majka”, odgovorila je Markotić.

Posebnu reakciju izazvala je njena sljedeća rečenica.

“Barem jedno od vas koji sad tu sjedite se cijepilo prije reda, ali moje pravo je da ne iznosim”, rekla je Markotić ne želeći otkriti o kome se radi.

Ubrzo nakon toga prisutni novinari govorili su nasumce jesu li se cijepili ili ne.

Novinar je opet postavio pitanje o kriterijima cijepljenja njezine majke i smatra li da zbog toga treba podnijeti ostavku.

Markotić je odgovorila:

“To je vaša konstatacija da su se osobe cijepile preko veze. Nitko tko je zdrav i mlad se nije cijepio. Vidjeli ste da su se u domovima cijepili, nigdje ne piše da se niti jedna starija osoba ne može cijepiti ako nije u domu. Uvijek ima pravo onaj tko je zato zadužen, ali vi tu na osnovi na poluinformacija donosite izjave”, rekla je.

Facebook Comments