Kandidat Mihanović (HDZ): Bit ću gradonačelnik koji živi za Split, a ne od Splita

9. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Kandidat Mihanović (HDZ): Bit ću gradonačelnik koji živi za Split, a ne od Splita

Milan Sabić/PIXSELL


Predsjedništvo i splitski Gradski odbor HDZ-a odlučili su da će kandidat te stanke za gradonačelnika Splita na lokalnim izborima biti Vice Mihanović, predsjednik splitskoga HDZ-a, priopćeno je u utorak iz te stranke, a on je poručio da će biti gradonačelnik koji živi za Split, a ne od Splita.

Vice Mihanović posjeduje sve kvalitete potrebne za čelnu osobu grada Splita, dugogodišnji rad u struci, iznimno poduzetničko iskustvo te višegodišnje uspješno vođenje gradskog kotara, stoji u priopćenju koje je potpisao glasnogovornik Izbornog stožera splitskoga HDZ-a Stipe Čogelja.

Vice Mihanović je u prvoj izjavi nakon što je u utorak službeno objavljena njegova kandidatura istaknuo kako će biti gradonačelnik “koji živi za Split, a ne od Splita” te da neće pristati na podjele na “fetive, vlaje i bodule”.

“Bit ću gradonačelnik koji živi za Split, a ne od Splita, obični Vice, gradonačelnik čija će vam vrata uvijek biti otvorena, gradonačelnik koji će prije doći vama nego vi meni”, istaknuo je Mihanović u pisanoj izjavi. Poručio je kako nikada neće pristati na podjele između centra i periferije grada, na fetive, vlaje i bodule.

“Uvijek ću dignuti glas protiv toga da se manje vrijednima ocjenjuju oni naši sugrađani koji, za razliku od mene, nisu rođeni Splićani. Splićanin se postaje radom i djelima za ovaj grad, a ne samo rođenjem. I na kraju, bit ću krajnje iskren: ako tražite ‘šoumena’, nemojte glasati za mene, ako tražite trgovca ili računovođu, birajte druge, ako želite ideologa koji će baviti Drugim svjetskim ratom i voditi nacionalnu politiku, ne računajte na mene”, poručio je Mihanović

On je, kako je istaknuo, uvjeren sam da će lokalni izbori, više nego ikada do sada, pokazati da Splićanke i Splićani traže konkretan i ostvariv program s jasno zadanim rokovima izvršenja, program koji neće biti samo prekretnica za razvoj grada, nego će vrlo brzo poboljšati i osobni standard sugrađana.

Za njega je Split mediteranski grad koji velikim dijelom živi na ulici. “Naše ulice i trgovi se naš dnevni boravak. Onaj kandidat koji najbolje prepozna bilo tog našeg dnevnog boravka, koji bude znao slušati ljude, koji bude uključiv, bit će novi splitski gradonačelnik”, istaknuo je.

Kako je napisao, cijeli život, od školovanja u osnovnoj školi i srednjoj školi, odrastanja, sazrijevanja i studiranja na Pomorskom fakultetu živio je u Splitu. Radeći više od 20 godina u Lučkoj upravi, podizanjem privatne tvrtke koju je, kako je naveo, “od nule pokrenuo sa suprugom”, zatim vođenjem gradskog kotara posljednjih šest godina, stekao je golemo životno i poslovno iskustvo koje želi usmjeriti za dobrobit  građana .

“Svatko na papiru može složiti privlačan program i slatkorječivo obećavati brda i doline, ali samo onda kad osjetite stvarne probleme koji muče vaše prijatelje i susjede i kad znate da neki od njih nemaju riješene osnovne komunalne standarde, poput vodovoda i kanalizacije, možete se ozbiljno uhvatiti ovog izazova”,  poručio je Mihanović.

 

(Hina)

Facebook Comments