I TOGA IMA 147 tvrtki koje ne isplaćuju plaće dobile 1,77 milijuna kuna državnih potpora

10. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska I TOGA IMA 147 tvrtki koje ne isplaćuju plaće dobile 1,77 milijuna kuna državnih potpora


Porezna uprava je 27. svibnja objavila najnoviji popis poslodavaca koji tri mjeseca uzastopno nisu isplatili plaće svojim radnicima, a Fininfo je analizirao neisplatitelje u kontekstu isplaćenih potpora za očuvanje radnih mjesta usljed koronakrize, pišu vijesti.hr

Na listi neisplatitelja plaća se nalazi ukupno 1.237 poslodavaca od kojih je 1.185 pravnih osoba, a ostatak od 53 čine fizičke osobe, tj. obrtnici. Zajedno nisu isplatili plaće za ukupno 2.310 radnika koje zapošljavaju.

Osim što se mogu uočiti preklapanja najzastupljenijih djelatnosti liste neisplatitelja plaća s djelatnostima koje su dobile najveće isplate potpora za ožujak 2020. godine, zanimljiva su i preklapanja u samom popisu poslodavaca s te dvije liste.

Tako je 147 pravnih osoba s liste neisplatitelja plaća dobilo potporu za očuvanje radnih mjesta za ožujak. Dakle, skoro 15 posto neisplatitelja plaća dobilo je potporu. Ti poslodavci nisu isplatili plaće za ukupno 550 radnika za promatrano razdoblje te su primili potpore od 1,77 milijuna kuna za ožujak.