Iz Grada Vukovara u srijedu su u povodu uhićenja župana Damira Dekanića priopćili da je Dekanić nanio golemu štetu ugledu Vukovarsko-srijemske županije i Policijske uprave.

“Ljudski je pogriješiti, no treba biti spreman u svakom trenutku snositi odgovornost za svoje odluke. Župan Dekanić ovime je nanio ogromnu štetu ugledu Vukovarsko-srijemske županije, ali i Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Zbog njegove nepromišljenosti, na kazneno djelo potaknute su i tri službene osobe kojima je zbog županove lakomislenosti i želje za bijegom od odgovornosti u pitanje dovedena i životna egzistencija”, stoji u priopćenju iz Grada Vukovara.

Dodaju kako cijeli slučaj baca sjenu na sve istrage koje je vodila vukovarsko-srijemska Policijska uprava, a u koje su uključene politički istaknute osobe.

“Nadamo se kako će gospodin Dekanić u ovom trenutku postupiti savjesno te dozvoliti građanima da upravljanje županijom prepuste osobi koja će raditi na dobrobit cijele županije i svih njezinih žitelja”,  priopćile su vukovarske gradske vlasti.