Centar Čazme u budućnosti Kulturni centar Čazmanskog kaptola

9. travnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Centar Čazme u budućnosti Kulturni centar Čazmanskog kaptola


Nakon što je uređena jedna stara zgrada na glavnom gradskom trgu, Grad Čazma otkupio je zgradu pored, koja će se također obnoviti i prenamijeniti u Kulturni centar Čazmanskog kaptola, kao mjesto okupljanja i druženja:„Kupnjom ove stare ruševne kuće, koja je već počela predstavljati opasnost za građane, dobit ćemo jednu cjelinu gradskog središta koje ćemo iskoristiti na najprimjereniji način.

Naime, u pripremi je natječaj za tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, na koji ćemo se prijaviti. Počinjemo s projektiranjem i izradom idejnog projekta“, najavio je gradonačelnik, Dinko Pirak.

Prostor će se urediti u multimedijsku dvoranu i izložbeno – galerijski prostor u kojem će se prikazivati digitalni postav izložbi, a vanjski dio iskoristit će se za izlaganje kamene plastike. Ideja je ondje izgraditi i repliku srednjovjekovne stambene kuće. Na taj način će gradsko središte dobiti novi izgled stare gradske jezgre, s modernim, suvremenim sadržajem.

Facebook Comments