Brojne delegacije odale počast heroju Rudolfu Perešinu

29. listopada 2019. Autor: prigorski.hr Hrvatska Brojne delegacije odale počast heroju Rudolfu Perešinu


U sklopu 15. Memorijala „Rudolfa Perešina“, svečanom ceremonijom polaganja vijenaca u Ivanić-Gradu, obilježena je 28. godišnjica od njegova preleta MiG-om 21 iz bihaćkog aerodroma prema austrijskoj granici, koju je prešao otprilike kod Bleiburga i spustio se na aerodrom pokraj Klagenfurta.

Uz članove obitelji Perešin, svečanoj ceremoniji nazočili su ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske umirovljeni general Josip Štimac, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane, zapovjednik HRZ-a brigadni general Mato Mikić, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, izaslanik župana Zagrebačke županije Miljenko Komes, predstavnici susjednih regionalnih i lokalnih samouprava, predstavnici udruga iz Domovinskog rata, kao i brojni građani koji su se došli prisjetiti heroja Domovinskog rata i odati mu počast.

Delegaciju grada Ivanić-Grada predvodio je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

– Danas je prigoda da izrazimo zahvalu našem Rudiju i njegovoj obitelji ali i svima onima koji su položili živote za slobodu naše domovine. Njihovo herojstvo i žrtva nas obvezuju i motiviraju u donošenju odluka za dobrobit naših građana – rekao je gradonačelnik Leš.

Program je nastavljen svečanom akademijom u društvenom domu u Cagincu, uz govore gostiju i prezentaciju likovnih i literarnih radova učenika osnovnih škola na temu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva nastupila je klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“.

prigorski.hr

Facebook Comments