savjet mladih

Željko Jurković iz Križevaca izabran za predsjednika savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije

U prostorijama Županijske uprave u ponedjeljak je održana konstituirajuća sjednica Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije, na kojemu je za predsjednika Savjeta jednoglasno izabran Željko Jurković, a za njegovu zamjenicu, također jednoglasno, Mirna Kovač.

Sjednicu je otvorio predsjednik Županijske Skupštine Željko Pintar, a prisustvovali su joj župan Darko Koren te zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić. Župan je uvodno pozdravio članove Savjeta naglasivši važnost komunikacije s mladima, gdje ključnu ulogu ima upravo ovo savjetodavno tijelo Županijske skupštine, te je uputio čestitke novom vodstvu.

Novoizabrani predsjednik Savjeta Željko Jurković članovima je zahvalio na povjerenju za vođenje ovog tijela sljedeće tri godine, kao i organizacijama koje su ih predložile, županijskim vijećnicima, predsjedniku Pintaru te županu i zamjenicima. Također je istaknuo tri ključne točke rada Savjeta u narednom razdoblju: prva se odnosi na sastanak sa županom i predsjednikom Pintar na kojemu će se raspravljati o ulozi Savjeta, druga je formiranje projektnog tima koji će pripremati projekte u sklopu izrade nove strategije za mlade, dok je treća točka edukacija novouključenih članova županijskog Savjeta, kao i članova gradskih i općinskih savjeta.

Jurković je ujedno zahvalio dosadašnjem predsjedniku Dariu Caru, naglasivši kako je rad Savjeta uvijek spominjan u kontekstu dobre prakse te kako će i nadalje nastaviti djelovati u tom smjeru.

Ostali članovi Savjeta su Marko Martinčević, Dorotea Picig, Dario Car, Iva Maletić, Sonja Celiščak, Snadra Matus, Ivan Car, Matija Peharić i Josipa Hunjak.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

izložba gušani đurđevac (1)

Đurđevac ugostio 40-ak izlagača golubova gušana iz osam zemalja Europe

Đurđevac je ovaj vikend bio domaćin jedne od najvećih izložbi ptica. Riječ je o 19. …

Drnje plastični čepovi

Drnjanski HNS-ovci skupljali čepove za oboljele od leukemije i limfoma

Već tradicionalno, nekoliko godina za redom, Podružnica HNS-a Drnje, u suradnji s tamošnjom Ženskom inicijativom …