Ivana Maletic

VIDEO Europarlamentarci pozivaju na prijavu uspješnih projekata financiranih sredstvima EU-a

Europarlamentarci pozivaju građane i tijela lokalne samouprave da na natječaj „Neka zvijezde sjaje“ prijave uspješne projekte financirane sredstvima EU-a koji su pozitivno utjecali na život u njihovim sredinama.

Na natječaj se mogu prijaviti uspješno provedeni projekti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koji su (su)financirani EU sredstvima, a mogu ih prijaviti općine, gradovi, županije i sami građani koji su prepoznali pozitivan utjecaj tih projekata na razvoj lokalne zajednice i kvalitetu njihovih života, priopćio je u utorak ured zastupnice u Europskom parlamentu Ivane Maletić (HDZ/EPP).

Rok za predaju prijava je 01. prosinca 2017. godine, a stručno povjerenstvo će do 10. prosinca ocijeniti pristigle prijave i odabrati pet najkvalitetnijih primjera dobre prakse provedenih EU projekata.

Prijavljene projekte će ocijeniti posebno povjerenstvo sastavljeno od stručnjaka na području kohezijske politike, a pet najboljih projekata bit će zvijezde inicijative devet zastupnika Europskog parlamenta „Neka zvijezde sjaje“.

Pobjednici će biti predstavljeni na konferenciji “Dobro upravljanje lokalnim jedinicama“ koja će se održati 15. prosinca 2017. godine u Zagrebu.

Predstavnici timova odabranih projekata imat će priliku predstaviti projekte na izložbi i konferenciji u Europskom parlamentu u Bruxellesu koja će se održati u lipnju 2018., a za tu priliku tiskat će se i posebna knjiga o o najboljim EU projektima u kojoj će biti predstavljeni i odabrani projekti iz Hrvatske.

Glavna ideja inicijative i natječaja „Neka zvijezde sjaje“ temelji se na jačanju komunikacije i vidljivosti dobrih i pozitivnih priča nastalih na temeljima europske solidarnosti i zajedništva te promicanja i povećanja vidljivosti rezultata kohezijske politike Europske unije.

Inicijativa ‘Neka zvijezde sjaje’ pokrenuta je 30. kolovoza 2017. godine kao zajednička inicijativa devet zastupnika Europske pučke stranke u Europskom parlamentu (Hrvatske, Bugarske, Belgije, Francuske, Njemačke, Nizozemske, Poljske, Rumunjske i Slovenije).

Začetnik inicijative je Lambert van Nistelrooij, nizozemski zastupnik i koordinator u Odboru za regionalni razvoj Europskog parlamenta, a predstavnica Hrvatske u toj inicijativi je Ivana Maletić (HDZ/EPP), zamjenska članica u Odboru za regionalni razvoj.

Hina

fah

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

23.01.2018., Bjelovar - Specijalisticki sajam u okviru Dana poslova u turizmu odrzan je u skolsko-sportskoj dvorani. Specijalisticki sajmovi namijenjeni su ucenicima osnovnih i srednjih skola u cilju predstavljanja i popularizacije turisticko-ugostiteljskih zanimanja, a sajam potice Ministarstvo turizma. 
Photo: Damir Spehar/PIXSELL

VIDEO Bjelovar: Održan specijalistički sajam za učenike u sklopu Dana poslova u turizmu

Specijalistički sajam u okviru Dana poslova u turizmu održan je u školsko-sportskoj dvorani u Bjelovaru. …

Patrik Maček/Pixsell

Plenković s predstavnicima hrvatske manjine u Republici Srbiji

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se danas, u Banskim dvorima, s predsjednikom Hrvatskog …