Izjava dana
ĐU (2)

Udruga žena grada Đurđevca Dan žena i 20 godina rada proslavit će 9. ožujka

Članice Udruge žena grada Đurđevca na prvom ovogodišnjem radnom okupljanju u Starom gradu, donijele su odluku kako će se jubilarnih 20 godina rada udruge, te Međunarodni dan žena obilježiti u subotu u 9. ožujka. Tradicionalno godišnje okupljanje, koje će ove godine imati jubilarnu notu, održat će se u đurđevačkom Hotelu Picok.

– Za obljetnicu pripremamo poseban program, posebne goste i posebnu ponudu jer 20 godina neprekidnog rada na čuvanju tradicijske baštine našega grada, na neizostavnom sudjelovanju u svim događanjima u gradu i diljem RH, te na volonterskom, kreativnom i humanitarnom djelovanju želimo i posebno proslaviti – najavila je Mirjana Mišulin, predsjednica Udruge žena grada Đurđevca.

Članice Udruge na sastanku su još sa zadovoljstvom nabrajale brojne aktivnosti na kojima su sudjelovale tijekom protekle godine, među kojima je jedan veliki dio bio prezentacija Pogače z oreji.

Članice su istaknule ponos što je njihov rad prepoznat u Gradu Đurđevcu te je priznat i nagrađen visokim javnim gradskim priznanjem, Poveljom grada Đurđevca.

Uz dogovor o aktivnostima u novoj godini, predsjednica Udruge žene, Mirjana Mišulin i tajnica Udruge, Marija Kožar, sve prisutne članice obradovale su svojim zajedničkim, novim, kreativnim uratkom, podloškom za stol.

– S jedne stane na njega možete staviti, na primjer, lonac sa sarmom ili grajom, a z druge strane možete rezati špekić ili Pogačo z oreji – pojasnila je praktičnost poklona koji bi se mogao naći i u novoj kreativnoj ponudi vrijednih Đurđevčica.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

zelina vincekovo

Vincekovo u Svetom Ivanu Zelini

Kako to nalažu stari vinogradarsko – vinarski običaji, u nedjelju, 20. siječnja 2019. godine obilježava …

IMG_9598_a_resize

Stanac kamen – hrabri Toma Erded Bakač

Samo će pažljiv posjetilac zagrebačke katedrale, među sjajnim oltarima i usred impozantnih prostora lađe i …