Izjava dana
tara knezevic

Tara Knežević sudjeluje u brojnim aktivnostima u NASA-inoj ljetnoj školi u Houstonu

Bivša maturantica koprivničke Gimnazije „Fran Galović“ Tara Knežević, kao prva i jedina u Hrvatskoj, nalazi se na dvotjednom programu United Space School koji privatni američki fond FISE provodi u suradnji s američkom svemirskom agencijom NASA-om.

Tara zajedno sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja sudjeluje u brojnim aktivnostima, pohađa predavanja znanstvenika i astronauta te uči o američkom svemirskom programu, svemiru i letjelicama. Glavna tema programa je osmisliti ljudsku misiju na Mars, a od mladih se očekuje kreativnost i nove ideje.

Ovaj Tarin veliki uspjeh podržala je i Koprivničko-križevačka županija Osim što uče i usvajaju nova znanja, Tara i njezini prijatelji imaju vremena i za upoznavanje američke kulture te rado posjećuju sportska događanja, muzeje, kazališne predstave i slično.

Obzirom da je Tara i nadarena glazbenica, sudionicima ljetne škole odsvirala je hrvatsku himnu na violini, a predstavit će i ostale tradicionalne hrvatske pjesme. Povratak iz ljetne škole u Houstonu planiran je u srijedu 8. kolovoza, kada će Tara i osobno ispričati sve o ovom zanimljivom iskustvu.

prigorski.hr

foto: Radovan Knežević

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

kabal

FOTO Održan 3. Kup DVD-a Kabal

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kabal organiziralo je u nedjelju 3. Kup DVD-a Kabal. Natjecalo se 8 …

helikopter

MORH: Helikopterima HRZ-a tijekom vikenda prevezena 22 pacijenta

Helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva tijekom vikenda, od  petka 17. kolovoza do nedjelje, 19. kolovoza 2018. …