U sklopu „Jaskanskih vinskih svečanosti“, manifestacije koja će i službeno biti otvorena ovoga četvrtka – 7. rujna, održana je u Jaski, u prostoru negdašnje žitnice, u perivoju dvorca Erdödy, „Pjenušava radionica“ – vođena degustacija najboljih plešivičkih pjenušaca.

Plešivica je, ponovljeno je, i klimatski i pedološki iznimno pogodna za proizvodnju grožđa, odnosno vina, što dokazuju i sve češće dobivena svjetska priznanja. A plešivički vinari, iako količinama mali, okreću se i proizvodnji pjenušaca od vina iz amfore.

U kakvoću plešivičkih pjenušaca za radionice su se uvjerili i zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak te predsjednik Županijske skupštine Mihael Zmajlović.

Radionicu je vodio jedan od najboljih hrvatskih eno-gastro novinara Ivo Kozarčanin, a kušali su se pjenušci obitelji Jagunić, Kolarić, Korak, Kurtalj, Šember i Tomac.

prigorski.hr