Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec potpisalo je ugovor o sufinanciranju provedbe programa “Zaželi – ostani u domu svom” sa Zagrebačkom županijom. Riječ je o dijelu financiranja neoporezivih primitaka za zaposlene u programu Zaželi, koji nisu prihvatljivi troška za financiranje iz ESF+.

Na taj način Zagrebačka županija je osigurala 350,00 eura za isplatu božićnice i 350,00 eura za isplatu regresa za 22 osobe zaposlene za područje provedbe projekta.

Osim za Vrbovec, sredstva su osigurana i za provedbu projekta na području CK Dugog Sela, CK Ivanić Grada, CK Jastrebarskog, CK Samobora, CK Svetog Ivana Zeline i CK Velike Gorice.

Ravnateljica GDCK Vrbovec Jelena Mucko kaže kako Crveni križ provodi IV. fazu projekta Zaželi.

– Trenutno zbrinjavamo 132 starije i nemoćne osobe te osobe s invaliditetom koje ispunjavaju propisane uvjete. Za 60 korisnika koji ostvaruju pravo na dostavu gotovih obroka temeljem uputnice Zavoda za socijalni rad, a koji ne mogu biti korisnici projekta Zaželi, osigurana je stalna služba za pomoć u kući. Zahvaljujemo Županiji na podršci koja puno znači svim zaposlenima koji u velikoj mjeri doprinose prevenciji institucionalizacije starijih i nemoćnih osoba – rekla je Mucko.

Img 20240617 Wa0000 Img 20240617 Wa0001