Mladen Kešer, po mnogima jedan od najosebujnijih političara u Podravini i Prigorju, a možda i šire. Ovih je dana dobio novo rješenje sa suda u vezi duga koji ima i mora ga podmiriti prema Općini Kalnik.

Točnije, riječ je o slučaju kojim se prije četiri godine bavilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Podsjetimo, isto je pokrenulo postupak protiv Mladena Kešera, bivšeg načelnika Općine Kalnik i današnjeg potpredsjednika koprivničko-križevačkog SDP-a, te je donesena pravomoćna odluka o sukobu interesa.

>>Mladen Kešer kriv za sukob interesa, mora platiti 30.000 kuna: ‘Sve bih ponovno isto napravio jer ovdje nema sukoba interesa!’ – Prigorski.hr
>>OVO JE NEUGODNO ZA POTPREDSJEDNIKA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOG SDP-A MLADENA KEŠERA Kao načelnik, kupovao usluge i robu od svojih tvrtki, sad Općini treba vratiti gotovo 150 tisuća kuna – Prigorski.hr

Povjerenstvo je odlučilo Kešera kazniti s visokom novčanom kaznom od 30.000 kuna, jer je kao tadašnji načelnik i predsjednik općinske Turističke zajednice pogodovao sebi, sklapajući poslove s tvrtkama u kojima ima većinski vlasnički udio. Radi se o tvrtkama Kalničanka proizvodi, Consulting projekt plus, Velkom i Kalničkoj poljoprivrednoj zadruzi, gdje je Kešer kao odgovorna osoba svojim tvrtkama godinama isplaćivao novac.

Prema zaključcima Povjerenstva, Kešer je kriv jer su Općina i Turistička zajednica naručivale robu, konzultantske usluge i razne građevinske radove od tvrtki koje su bile u Kešerovom suvlasništvu. Tako su se na primjer za potrebe Općine i Turističke zajednice radili mnogi radovi poput gradnje drvenog stropa kapelice, turističko brendiranje, kupovine vina od Kalničke poljoprivredne zadruge ili hrane i ostalih proizvoda od Kešerovih tvrtki.

Ovih je dana presudu Trgovačkog suda u Bjelovaru po kojem je Kešer dužan vratiti 66.741,47 kuna potvrdio Visoki trgovački sud u Zagrebu čime je bivši načelnik dužan sporni iznos vratiti Općini. No, dobio je ‘pravicu’ u svojoj žalbi u dijelu snošenja troškova suđenja.

Naime, tražio je da mu se ukine nadoknada parničnih troškova tužitelja od 3500 kuna te je odlučeno da taj iznos obje stranke u procesu podmiruju popola.