U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 575 novozaraženih osoba, trenutno je 3594 aktivnih slučajeva, a umrla je jedna korisnica doma za starije, objavio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu, prema podacima HZJZ-a za protekli dan je 575. Također, epidemiolozi Zavoda u protekla 24 sata obavili su 1203 testiranja, od čega su 453 nalaza bila pozitivna.

Epidemiolozi su uspješno kontaktirali 673 osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 746 osoba.

Od 673 obrađenih pozitivnih osoba, 277 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 245 osoba su kontakti pozitivnih, četiri su osobe doputovale iz BiH i Ukrajine, 27 su štićenici ili djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 55 osoba obrada je još u tijeku.

Kod šest osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod tri osobe tijekom boravka u zdravstvenim ustanovama. Dvadeset i troje djece školske dobi u obradi je kod liječnika školske medicine.

Kod tri osobe moguća je izloženost tijekom izlazaka i ostalih društvenih i obiteljskih okupljanja. Liječnici obiteljske medicine završili su obradu za 30 osoba.

U devet domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i jednoj ustanovi za obrazovanje osoba s posebnim potrebama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 29 korisnika, sedam zdravstvenih djelatnica i jedne nezdravstvene djelatnice.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 17 učenika, tri nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola te 13 učenika i dva nastavnika srednjih škola.

Mjera samoizolacije određena je za 356 učenika i 13 nastavnika osnovnih te 231 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 17 osoba. (Hina)