Međunarodni turnir “Susedgrad Sokol pokal” održan je u subotu u sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu, a sudjelovalo je 700 natjecatelja.

Taekwondo klub Radnik iz Križevaca nastupio ja s djecom koja prvi put ulaze u svijet borilačkog sporta u posebnoj disciplini pod nazivom KICK, gdje u zadanom vremenu treba izvesti više udaraca u elektronsku vreću od svojeg protivnika. Najbolje se snašla Sofia Paraminski koja u kategoriji djevojčica 2016. godište osvojila svoju prvu brončanu medalju.

Bruna Korša je ostavila najbolji dojam s ostvarenih 72 udaraca u kategoriji kadetkinja, ali nedovoljno za ulazak u polufinale jer je njezina protivnica za samo tri udarca više pobijedila. Mila i Mislav Wytwer te Šimun Miklečić svoj prvi nastup odradili su odlično, ali bez plasmana.

taekwondo radnik

“Cilj ovakvog pristupa djeci  je da kroz razne discipline taekwondoa dođemo do pravog borilišta i ulazak u natjecanje pokazalo se dobro jer bez stresa i na zabavan način djecu motiviramo da se i dalje trude što više. Ovim putem zahvala i svim roditeljima koji su bili velika podrška djeci i trenerima koji su odradili još jedan u nizu zahtjevan turnir”, poručili su iz kluba.

Početkom mjeseca održalo se i međunarodno natjecanje pod nazivom Ozalj Open gdje je klub nastupio s mlađim kadetima i kadetima. “Do sada smo već i navikli da naš najbolji mlađi kadet Rene Jandroković osvaja zlatna odličja, pa je tako bilo i sada”, napomenuli su.

Mlađi brat Tin osvojio je srebrno odličje u kategoriji dječaci do 30 kilogram, dok su Karlo Koščević ml. kadeti -30kg, Matej Matoić ml. kadeti – 33kg, brončani. U kategoriji kadeta Ivan Tadić do 41 kg, Mislav Matoić do 57 kg srebrni i Bojan Barešić +65kg bili su brončani. U kategoriji kadetkinja do 51 kg Nera Srbljinović osvojila je srebrno odličje.

Njihovi treneri su Karlo Šimonek, Zoran Jandroković i Damir Međeral.