Prošlo je nešto više od mjesec dana od lokalnih izbora gdje je SDP-ovog kandidata za župana Mladena Kešera u drugom krugu pobijedio aktualni župan Darko Koren. Iako još nije službeno, aktualni župan bi trebao iz drugog pokušaja skupiti većinu i zajedno sa svojim partnerima imenovati predsjednika Županijske skupštine, gdje se već spekulira kako će to biti netko iz redova koprivničko-križevačkog HDZ-a.

Do tada u središnjici Županijskog SDP-a još se traže razlozi poraza Mladena Kešera koji je za nešto više od 700 glasova izgubio od Korena. O nekim razlozima već smo pisali u prijašnjim tekstovima, no zapravo prijelomni trenutak koji je odlučio izbore je sam SDP i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić. Iako se o tome ne govori javno, naši izvori tvrde kako je upravo Jakšić odlučio kako Kešer neće biti župan i uz pomoć Pala pogodovao Mrežinom i HDZ-ovom kandidatu.

mladen keser zavrsni skup - 21

U prilog tome ide i slaba izlaznost u Koprivnici, ali i odabir kandidata za zamjenicu župana Sandre Sinjeri, ujedno i zaposlenice Koprivničkih voda, koju je Kešeru predložio sam Jakšić. Koliko kvalitetan posao je Sinjeri zapravo odradila u Koprivnici govori i činjenica kako je za cijelu kampanju koristila samo tri dana godišnjeg odmora. Osim toga određeni ljudi iz vrhuške koprivničkog SDP-a u potajici su se pobrinuli da izlaznost u Koprivnici bude manja od očekivane, što je bilo dovoljno da bivšem kalničkom načelniku izmakne pobjeda za dlaku.

Na kraju cijele te farse od SDP-ove kampanje gdje su se koristile i usluge kontroverzne agencije McElit kako bi se ocrnio aktualni župan, isti model primjenjuje se i u skupljanju većine.

Stoga ostaje nepoznanica zašto se Kešer trudi sastaviti većinu u Županijskoj skupštini kad je jasno da nema podršku najbližih stranačkih kolega. No na to pitanje sam sebi morat će odgovoriti Kešer i to već nakon Županijske skupštine gdje polako, ali sigurno kontrolu preuzima Mišel Jakšić.

Redakcijski komentar