Brazilski reprezentativac Neymar, koji je jučer u utakmici protiv Srbije na Svjetskom prvenstvu uganuo desni gležanj, obavio je u petak poslijepodne dodatne pretrage kako bi se utvrdila težina njegove ozljede, objavio je Brazilski savez (CBF), ne navodeći ništa o tome hoće li i koliko dugo bi nogometaš možda trebao izbivati.

“Neymar Jr. i Danilo prošli su preglede u petak poslijepodne. Oba igrača su se vratila u hotel i nastavit će liječenje uz fizioterapiju”, napisao je CBF, obećavši da će se javiti čim bude “novosti”.

U četvrtak na stadionu Lusail, zvijezda PSG-a odšepala je s terena nakon kontakta s Nikolom Milenkovićem. Slike njegovog natečenog gležnja obišle su svijet i izazvale bojazan u Brazilu da će morati propustiti ostatak prvenstva.

Savezni liječnik Rodrigo Lasmar potvrdio je u četvrtak navečer da je Neymar uganuo desni gležanj, ali je dodao da će biti potrebno “između 24 i 48 sati za drugu procjenu”.

S druge strane, Danilo je također pretrpio torziju noge, ali njegovo stanje manje je zabrinjavalo vodstvo brazilske reprezentacije.

Neymar je već dobio udarac u desni gležanj 2019. godine, zbog čega je morao odustati od igranja na Copa Americi.

Brazil sljedeću utakmicu na prvenstvu igra u ponedjeljak protiv Švicarske.